MōVI kamerarigg stabiliserar kameran enkelt

MōVI kamerarigg stabiliserar kameran enkelt

MōVI är en ny cool kamerarigg som gör dina kameraåkningar och kamerarörelser flytande, utan någon större utbildning eller förkunskaper.

Springer du med en kamera får du skakiga bilder, det vet alla som försökt. Använder du steadicam får du stabila bilder, men det krävs utbildning, en stor plånbok och mycket rörelseutrymme för att manövrera den på ett effektivt sätt.

MōVI är en ny typ av kamerarigg som i princip stabiliserar kameran direkt på riggen mellan dina händer. Det betyder att den tar väldigt liten plats och är enkel att använda i jämförelse med större riggar som steadicam.

I den första videon nedan ser du hur MōVI används:

I den andra videon ser du hur MōVI används bakom kulisserna i ett team. En fotograf sköter kamerariggen och en annan fotograf sköter bildvinkel och så vidare.

Du kan också se slutresultatet och hur åkningarna med MōVI blir.

Bakom kamerariggen MōVI står företaget Freefly. De beräknar att MōVI kommer att kosta 15 000 dollar. Det är nästan 100 000 svenska kronor. Den kommer dock att finnas i en mindre variant som är något billigare.

Och för att citera Oller Visuals i filmforumet: Shut up and take my money!

Det finns också andra typer av kamerariggar som utvecklas. En drönare från företaget Perspective Aerials kan nu ta tyngre kameror och i praktiken därför skjuta video med 4K från luften - utan att använda kostsam och dyr, och framför allt stor, helikopter.

1 kommentar

  1. Jens
    Så grymt häftigt!
Skriv kommentar