Movli hjälper dig att hitta nya favoritfilmer

Movli hjälper dig att hitta nya favoritfilmer

Movli kombinerar Facebook, Filmtipset och Imdb i en enda sajt. Allt för att du lättare ska kunna hitta och diskutera film med likasinnade.

Movli kan lättas beskrivas som filmdatabasen Imdb fast betydligt mer inriktat på att dela filmer med sina vänner (Imdb + Facebook). Movli kan hjälpa dig hålla koll på filmer liksom att rekommendera nya filmer som du bör se, samtidigt som du kan diskutera filmerna med dina vänner.

Ju mer du använder sajten och låter den veta hur du betygsätter olika filmer, desto fler tips kommer sajten att ge på filmer som du borde se. Till en början behöver du betygsätta 25 filmer innan du kan få rekommendationer.

Du kan också filtrera filmer utifrån hur många priser de vunnit, hur lång de är och vilket årtionde de är gjorda. Det kan vara ett bra sätt att hitta prisade 80-talskomedier som inte är längre än en och en halv timme.

Movli startade 2011 men har ännu inte fått något stort genomslag i Sverige. I Sverige är fortfarande Filmtipset den största sajten för att rekommendera film.

Skriv kommentar