MPAA stämmer RealNetworks för program som rippar dvd-filmer

Företaget RealNetworks, mest känd för videospelaren Real Player, har blivit stämda av upphovsrättsorganisationen MPAA eftersom de har en produkt som kan göra en kopia av dvd-filmer.

RealNetworks har utvecklat programmet RealDVD som låter användaren göra en kopia av en dvd-film till hårddisken, det som brukar kallas rippning.

Motion Picture Association of America, MPAA, har stämt RealNetworks och har sökt om att förhindra försäljningen av programmet.

- RealDVD borde kallas StealDVD, säger Greg Goeckner, vice vd för MPAA i ett meddelande. RealNetworks vet att deras produkt bryter mot lagen och underminerar den hårt förjänta respekt som har växt bland amerikas filmskapare och i den teknologiska världen, fortsätter han.

Men RealNetworks menar att RealDVD har en inbyggd kryptering som förhindrar att rippade kopior sprids vidare, och att det underlättar för kunder som exempelvis är på resande fot och vill lägga över filmer på sin laptop.

- Vi är besvikna att filmindustrin följer i fotstegen och försöker stänga ned all framskridande i teknik snarare än att ta det till sig förändringar som ger konsumenten mer värde och flexibilitet för deras köp, kontrar RealNetworks med i ett uttalande till Reuters.

Skriv kommentar