Nikons filmtävling ger chans att vinna kamera

Nikons filmtävling ger chans att vinna kamera

"Ett annat perspektiv" är temat på Nikons och Raindances filmtävling. Kortfilmen ska vara max 140 sekunder lång och vinnarna får Nikon D810 eller Nikon D750 samt pengar.

Nikon European Film Festival är namnet på filmtävlingen där du ska göra en kortfilm som förmedlar "något unikt om samma upplevelse". Vinnarna får pengar och kameror.

Så här beskriver Nikon och Raindance temat på tävlingen:

Inom ramarna för temat ska deltagarna definiera perspektiv som en kombination av deras inställning till ett motiv, deras förhållande till berättelsen och det rumsliga läget som de betraktar motivet från.

Vem som helst får delta, amatör som yrkesverksam, ung som gammal.

Vinnaren av juryns stora pris får bland annat en Nikon D810 samt en resa till filmfestivalen i Cannes. Ytterligare två vinnare i "Best Narrative" (bästa berättelsen ur ett unikt perspektiv) och "Technical Excellence" (mest kreativa användningen av utrustning) får en Nikon D750 och 3 000 EUR i prispengar vardera (cirka 28 000 kronor).

Vinnaren i kategorin "Best Student Entry" får en Nikon D750 och 2 000 EUR i prispengar (cirka 18 000 kronor). Tittarna kan också rösta och vinnaren får då en Nikon D750.

Anmälan stänger 5 januari 2015. För att tävla måste du uppfylla följande kriterier:

 • Engelskt språk eller text
 • Minst 30 sekunder och max 140 sekunder lång
 • Filmerna ska vara i HD-format
 • Endast en film per deltagare
 • Filmen får inte ha anmälts till andra filmtävlingar

4 kommentarer

 1. Johan
  Jävligt flummigt tema.
 2. Anon
  "Submissions close on 5 January 2015" säger hemsidan. Är ni eller dem uppdaterade?
 3. Peter Dahlgren
  @Anon

  Det är filmfestivalens hemsida som gäller. Vi utgick från den information vi fick i början, vilket uppenbarligen har ändrats nu. Nyheten är uppdaterad med nya datumet!
 4. Melina
  hm skulle vara kul om man fick ihop något att skicka in, antar att dom kommer få in otroligt många bidrag.. Men man ska väl inte ge upp för det ;)
Skriv kommentar