Vinn 80 000 kronor i Nikons filmfestival

Gör en film på temat "I am" och du har chansen att vinna 80 000 kronor eller kamerautrustning från Nikon för 30 000 kronor.

För andra året i rad bjuder nu Nikon och Stockholms filmfestival in talangfulla amatörer och professionella filmfotografer att ladda upp sina bidrag till Nikons filmfestival. Juryn delar ut ett pris på 80 000 kronor och vinnaren av "Folkets pris" får kamerautrustning från Nikon till ett värde av 30 000 kronor.

Årets tema "I am..." ger de dig möjligheten att visa världen vem du är, vill vara, kan vara eller drömmer om att få vara. Bara fantasin sätter gränser. Filmerna kommer att kunna laddas upp på filmfestival.nikon.se från och med den 7 juni och publiceras den 9 augusti då man kan börja rösta. Vinnaren tillkännages den 3 november.

Även i år leds juryn av Nikons produktspecialist Lasse Pettersson och vid sin sida har han skådespelerskan och regissören Tova Magnusson, senast aktuell med filmen "Fyra år till". Detta är andra året som festivalen äger rum.

5 kommentarer

 1. Patrik
  För att vinna pris måste filmen vara inspelad på Nikon-utrustning, alltså är detta ingen tävling för seriösa filmskapare utan bara amatörer som råkar äga en Nikon-kamera som man kan filma med:/ What a shame
 2. Emily_Nikon
  Patrik: Nu vet inte jag hur gammal du är med Seriös blir man inte av att använda nån speciel utrustning, utan de blir man först när man kan producera nått seriöst matrial.
 3. Andreas Sjöberg
  Ska nog ta och köpa mig en nikon systemkamera och delta i tävlingen. =) Har varit så omotiverad på sista tiden och det här fick filmhumöret på topp igen :D Hoppas på få se fler voodoofilmare delta i tävlingen :)
 4. Erik
  Emily: De var nog ett skämt då nikon inte alls är stor inom Hobby branchen inom filmskapande som t.ex. Canon är. Du har 100% rätt, de hänger inte på kameran utan på vad man kan göra med de man har :)
 5. Emily_Nikon
  Erik: de är inte helt omöjligt men i så fall har han lika torr humor som Fredrik reinfeldt.
Skriv kommentar