Gör en film på 24 timmar under Noomaraton

Gör en film på 24 timmar under Noomaraton

Noomaraton är en filmtävling som anordnas runtom i Sverige där ett lag får 24 timmar på sig att göra en film från början till slut. Vill du vara med? Fredag är sista anmälningsdag.

De enda kraven är att laget ska bestå av fyra personer, att filmen max är fem minuter lång och att man lyckas få med temat samt tre platser och tre saker.

I årets upplaga av tävlingen är nio län med och deltar:

Bor du i något annat län är enda chansen att kontakta de ansvariga vid närmsta län och fråga om du kan skicka in din film.

Temat presenteras klockan 9.00 lördagen den 3 september, och ett dygn senare ska resultatet vara klart. Under respektive län hittar du mer information om hur du anmäler ditt lag, hur du lämnar in din färdiga film liksom när alla filmer visas och vinnarna utses.

Vinnarna från varje län får sedan delta i riksfinalen i Filmhuset i Stockholm den 24 september. Regler för tävlingen finns på Noomaratons hemsida. Vissa av länen kan låna ut kamera och annan teknik, annars får du stå för det själv. Kontrollera med ditt län vart någonstans du ska vända dig.

Noomaraton
noomaraton.se

2 kommentarer

 1. Thomas Frithioff
  Varför inte alla Län i Landet ?

  Joo joo jag vet... Det ligger en fyrkantig liten fjompig tanke bakom det va ?

  Som...
  Vi måste begränsa oss så vi inte blir överhopade av flera 1000 filmer. ?

  Eller vad är anledningen ?

  Ärligt & allvarligt talat... Jag är "lite" nyfiken på varför ???

  //Thomas
 2. Emil Kieri
  Hej Thomas

  Det är så enkelt att de län som är med har valt att vara med, de som inte är med har valt att inte vara med. Om ditt län inte är med, säg åt dem att du tycker att de ska vara med.
  Noomaraton växer hela tiden.

  mvh Emil Kieri
  Film på Gotland
Skriv kommentar