Nu finns filmmusikutbildning på Malmö högskola

Hösten 2008 kan man för första gången i Sverige gå en masterutbildning i filmkomposition. För att söka behövs fem arbetsprover som ska skickas till Malmö högskola senast den 4 april.

Utbildningen är tänkt att vara en förberedelse för professionell verksamhet inom filmmusikområdet. Skolan ska vara en inspirerande och kreativ miljö för den som vill utvecklas mer som kompositör för film. Så står det i en folder där Malmö Högskola berättar om utbildningen.

Men det krävs ganska mycket förkunskaper för att komma in på den två år långa utbildningen. När man skickar in ansökningsblanketten ska man bifoga fem kompositioner eller arrangemang i partiturform eller inspelade, helst båda. Lyckas man ta sig vidare genom en jurys bedömning får man komma till skolan och göra ett antagninsprov i komposition.

Är filmmusik en framtidsdröm kan utbildningen vara en väg in i branschen. Skolan förmedlar kontakter och eleverna får vara med och se på, eventuellt också delta, i kompositionsarbetet vid produktioner.

Skriv kommentar