Nu kan man köpa biobiljetten med mobilen

SF lanserar i dagarna mobil.sf.se som en utveckling av den populära hemsidan. Syftet med mobiltjänsten är att göra det enklare att köpa en biljett. Datorn är ju inte alltid tillgänglig.

- Vi ser idag en trend att allt fler börjar sitt biobesök med att besöka sf.se, säger Christoffer Cederschiöld, affärsområdeschef på SF Bio. Nu känner vi att tiden är mogen för att utveckla webben till att även omfatta det mobila fönstret.

I mobiltelefonen är det inte bara möjligt att köpa biljetter. Man kan också se trailers för aktuella och kommande filmer samt prenumerera på nyheter och helgens filmpremiärer.

- Vi vet att en del kunder är ovana vid att surfa via mobilen, men genom att skicka ett sms med ordet BIO till 725 80 får man länken gratis till sin mobil, säger Cederschiöld.

Om man har tyckt att det har varit krångligt att boka biljetten via hemsidan, kan det vara en tröst att veta att bokningen via mobilen är förkortat med flera led. Det borde alltså vara större chans att filmen man tror sig boka blir filmen man faktiskt ser.

Skriv kommentar