Ny bok om att göra film: Filma bättre
Filma bättre - Handbok för journalister, informatörer, lärare, reklamare och konstnärer.

Ny bok om att göra film: Filma bättre

Filma bättre är en bok för dig som vill utveckla ditt berättande med rörliga bilder. Boken riktar sig till journalister, informatörer, lärare, marknadsförare och konstnärer.

Filma bättre handlar mindre om tekniken för att filma men desto mer om själva berättandet, speakertexten, intervjuerna, redigeringen och animeringarna. Boken tar även upp planering, research och inspelningsmetodik liksom dvd-produktion och streaming på nätet.

Med boken följer en dvd med videoexempel och tips, som du kan titta på parallellt med att du läser boken. Till varje kapitel i boken finns praktiska övningsexempel och checklistor.

Författaren Erik Fagerholm har även skrivit boken Berätta med video, redan 1982. Han är både tv-filmare och skrivande journalist. Han har också i många år arbetat som producent av information, PR, reklam, utbildning och konst.

Boken säljs för ungefär 470 kr.

11 kommentarer

 1. Degfem
  naah orka :P
 2. Gussyl
  262 bagare på bokus.se.
 3. Spartacus
  "Boken säljs för ungefär 470 kr"

  Bara jag som satt nattmackan i halsen där?
 4. Gussyl
  Som sagt, köp den på bokus.se för 262 svenska kronor.
 5. Erik F
  Även jag själv håller med om priset i bokhandeln är alldeles för högt. Dom har höga kostnader eftersom dom säljer så få av den här typen av böcker. Bokus och en del andra sajter har större volym och kan pressa priset.
  Men den förste av er som ringer mig på tel 08-6567236 kan få ett gratis-exemplar av boken att läsa, så att han/hon på Woodoo kan berätta för övriga, om den är värd priset på bokus.

  Erik Fagerholm
 6. Gussyl
  Finfint erbjudande men jag har redan köpt boken. Slog till på Berätta med video också.
 7. gorse
  Jag har ett ex men har inte hunnit läsa den ännu. Den som gillade "Berätta med Video" (lite osäker på titeln?) kommer att gilla denna boken med. En första genombläddring och slumpmässig läsning ser lovande ut. Jag uppskattade mycket "amatörtipsen", dvs att man med mycket enkla medel kan förbättra sitt filmande, tex använda enbent stativ som en fattigmans steadycam, eller helt utsträckt för att filma helikoptervyer. Denna bok vänder sig både till glada amatörer och redan duktiga filmare (så vitt jag kunde se) och fokuserar på metoderna och låter tekniken bero. Jag återkommer i forumet när jag läst hela boken.
 8. Gussyl
  Till min besvikelse måste jag säga att Filma bättre och Berätta med Video är väldigt snarlika. Böckerna i sig är väldigt bra men det räcker med Filma bättre eftersom den, som det står på baksidan av boken, ersätter Berätta med video.
 9. Erik F
  Gussyl, jag trodde alla som läst Berätta med video och kom ihåg någonting var utdöda vid det här laget. Första upplagan av boken kom ju ut för ca 25 år sedan och senaste upplagan för ca 12 år sedan, ungefär när den första dv-kameran kom. Jag har tjatat på förlaget att dra in Berätta med video. Och det har man nu äntligen gjort.
  Vissa sanningar är eviga inom filmen. Dem har jag bara försökt angripa ur dagens perspektiv i Filma bättre, men sedan är det en massa gammalt som försvunnit och nytt som tillkommit också, t ex allt det digitala och dvd:n osv. Men det finns bitar som är lika mellan böckerna. Det ska alla som funderar på att köpa Filma bättre tänka på innan de bestämmer sig.
  Du Gussyl, som tackade nej till gratisex och köpte ett eget, ska bara betala för det du anser nytt i Filma bättre. Kontakta mig så löser vi det!
  Erik F
 10. Gussyl
  Asch. Det gör inget. Jag köpte på företaget så det är lugnt. Kollade igenom medföljande DVD i går och den innehåller en del matnyttigt så jag vill verkligen rekommendera Filma bättre.
 11. Erik F
  Ett flertal läsare har bett om gratisex av Filma bättre. Tyvärr är mina gratisböcker slut nu. Jag får själv köpa till bokuspris.
  Ett tips till dig som vill läsa den men inte har stålar är att säga till ditt närmaste bibliotek hemma att ta in ett ex boken. Att låna är oftast lika bra som att äga!
  Erik Fagerholm
Skriv kommentar