Ondskan 2 i produktion

Lagom till våren börjar inspelningen av Ondskan 2 som ännu går under arbetstiteln Ondskan 2: Ännu mer Ondska. Filmen har preliminär premiär i början på sommaren 2005 och är en fristående fortsättning på Mikael Håfströms biosuccé Ondskan (2003) som bland annat vann bästa film i Guldbaggegalan 2004.

Regissören är Sveriges nya filmgeni Martin Munthe som debuterade tidigare i år med Camp Slaughter (2004) vilken blivit kritikerrosad för sina mästerliga karaktärsporträtt och drivna dialog.

Än en gång spelar Andreas Wilson Jan Guillous alter ego Erik Ponti och gjord efter ett originalmanus av Jan Guillou som för närvarande är mycket förtegen om handlingen.

Men så mycket är känt att Erik från första filmen vuxit upp och blivit en erkänd författare som tycker om att lägga näsan i blöt. Resten av filmen beskrivs som en lång blodig hämndodyssé där Ponti blir falskt anklagad och jagad för att vara en hemlig svensk agent. Hans hämnd blir brutal då han bland annat spränger hela centrala Stockholm och halva Operan i bitar.

4 kommentarer

 1. lilla%5Ffarbrorn
  Haha.. ett aprilskämt va? Gick nästan på det i början. :)
 2. Anonym
  Ärligt skojjar ni eller vad?? kommer Ondskan 2 att komma ut det kan väl inte vara möjligt eller??
 3. Pace
  Att Ondskan 2 skulle produceras var ett aprilskämt. Läs mer om skämtet: http://www.voodoofilm.org/nyheter/20040402.118.aspx
 4. hejsanhoppsan
  HAHAHAHA jag gick på det först xD
Skriv kommentar