Oscarsgalan tar itu med vithetsproblem

Oscarsgalan tar itu med vithetsproblem

Efter kritik har nu den amerikanska filmakademin omedelbart utsett fler styrelsemedlemmar för att öka mångfalden.

Oscarsgalan har nu tagit itu med den kritik de fått för bristande mångfald och då i synnerhet att enbart vita personer var nominerade inför årets gala tidigare i år.

Enligt ett pressmeddelande har nu filmakademin (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) utsett flera nya personer till styrelsen som ska hjälpa till att öka Oscargalans mångfald.

Enligt SVT, som tagit reda på de nyutsedda personernas ursprung, består de av afroamerikanska regissören Reginald Hudlin, latinamerikanska manusförfattaren Gregory Nava och asiatiska animatören Jennifer Yuh Nelson.

– Jag är stolt över de steg vi gjort för att öka mångfalden, men vi har fortfarande en lång väg att gå för att bli en mer inkluderande organisation, säger Cheryl Boone Isaacs, filmakademins ordförande, i pressmeddelandet.

Akademin ber också om ursäkt för programledaren Chris Rocks skämt om asiater efter att det fått kritik för att vara rasistiskt, enligt The Guardian.

1 kommentar

  1. Tommy Ledberg
    Låt dom kvotera in icke-vita vinnare också så blir det riktigt PK. Låt inte skicklighet avgöra utan hudfärgen ska bestämma.
Skriv kommentar