Pitcha din filmidé på Tempo och vinn 75 000

Förra året introducerade dokumentärfestivalen Tempo pitchpriset "Pitch". I år kan dokumentärfilmare pitcha sina projekt live inför publik på Bio Rio den 11 mars.

Vinnaren får 75 000 kronor att investera i sitt vinnande projekt, exempelvis i form av manusutveckling, produktion eller distribution. Priset vänder sig till professionellt verksamma dokumentärfilmare i Sverige som har gjort minst en film på 25 minuter.

Av de inskickade bidragen väljs sex projekt ut som får pitcha för juryn och festivalens publik i salongen på Bio Rio i Stockholm. Varje pitch får vara max åtta minuter lång, total tid med juryn är 20 minuter. Juryn bedömer filmprojektets kvalitet och originalitet och utser vinnande dokumentärfilmsprojekt. Projektet som vinner presenteras i samband med branschminglet på Bio Rio fredag den 12 mars.

Den 22 februari är det sista anmälningsdag för projektbeskrivning och den 3 mars meddelades vilka som får pitcha inför juryn den 11 mars.

Tempo festival
tempofestival.se

4 kommentarer

 1. Désirée
  Sverige är ett stort land och Bio Rio är en liten punkt i detta land. Min erfarenhet säger mig att denna lilla, lilla punkt ligger i Stockholm, eftersom ingen ort skrivs ut.

  Amerikanare och stockholmare tycks ha en viss tendens att tro att deras lilla, lilla punkt i den stora, stora världen är universums medelpunkt.
 2. Peter Dahlgren
  Tack för rättningen, ort har nu lagts till.

  (Att det skulle bero på att jag tror att Stockholm är Sveriges mittpunkt var inte skälet, utan det var rent och skärt slarv från min sida.)
 3. Kalle
  @Désirée: Om jag förstår dig rätt vill du alltså att Tempo spontant ska ha ett av sina events i Åmål?

  Och det som du kallar USA:s teori, om de utgör någon form av medelpunkt, stämmer ganska bra. Personligen skulle jag vilja kalla USA för mer än "en liten, liten punkt."
 4. Désirée
  @Peter: Tackar

  @Kalle: Nej, Göteborg.
  Europa har 730 miljoner invånare, USA 307 miljoner, Kina 1,3 miljarder. Så nog är USA en liten punkt alla gånger, men de skriker ganska högt.

  (Källa: Wikipedia)
Skriv kommentar