Popcorn Hour bästa mediespelaren för bioälskaren

Popcorn Hour bästa mediespelaren för bioälskaren

Popcorn Hour A-110 spelar upp i princip all video med bra resultat. För 2 695 kronor får du en liten plåtlåda med mängder av funktioner och många videoingångar.

Tidningen M3 har testat mediespelaren Popcorn Hour A-110 för filmälskare. En

M3 skriver att den är anspråkslös till utseendet, men har hög teknikfaktor när den väl startas eftersom den är fullspäckad med funktioner. Föregångaren A-100 blev snabbt populär tack vare ett videochip som klarade spela upp det mesta som kastades åt dess håll.

Popcorn Hour kostar 2 695 kronor och tillverkas av Syabas. Den väger 1,3 kg och är en liten arbetshäst. Den har de vanligaste utgångarna inkluderat hdmi och stöder de flesta videoströmmar och codecs som finns på marknaden i dag, även obskyra saker som RMP4 och Matroska MKV.

Menyerna finns på svenska och ska enligt tidningen vara enkla att lära sig. En bra kodad film ger ett bra resultat, oavsett format. Hd-material ser väldigt bra ut, men även lågupplösta format skalas upp extremt bra.

Ljudet fungerar även tillfredsställande både vad gäller filstöd och ljudåtergivning, men att använda den som musikmaskin rekommenderas inte eftersom den lilla plåtlådan saknar display. Man måste i så fall använda tv-apparaten för att kunna navigera rätt.

Övrigt bland funktionerna att nämna är halvtaskigt bildspel, torrentklient, webbradio och podcast. Sammanfattningsvis ger Popcorn Hour mycket prestanda för pengarna i jämförelse med liknande produkter. Bara en htpc, en mediedator, kan slå den. Men då springer också priset iväg.

Skriv kommentar