Pro Tools First: professionellt ljudprogram – helt gratis

Pro Tools First: professionellt ljudprogram – helt gratis

Professionell ljudredigering vid dina fingertoppar - ladda ned gratis redan nu.

Avid hade tidigare en gratisversion av deras populära ljudbearbetningsprogram som de sedan lade ned (kallad ProTools Free).

Men nu kommer det med en ny version – som är gratis.

Pro Tools First har upp till 16 spår i 96 kHz. Programmet finns att ladda ned för både Mac och Windows. Dessvärre kan Pro Tools First inte användas tillsammans med video, så att du spelar upp en video samtidigt som ljudet. Programmet passar därför bäst för musiker eller filmmusiker i nuläget.

Genom att jämföra med betalversionen av Pro Tools kan du ändå se att det ingår väldigt mycket i Pro Tools First som musiker kan ha nytta av. Det är ett perfekt sätt att lära sig programmet utan att betala en endaste krona, och när du väl har vuxit ur ljudredigeringen kan du uppgradera till en av betalversionerna.

Man kan tro att företag förlorar pengar på att ge bort gratisprogram, men enligt Studio Daily innebär gratisversioner av bland annat Pro Tools att antalet betalande prenumeranter har ökat.

Senare i år kommer även en gratisversion av deras flaggskepp inom videoredigering, nämligen Media Composer. Programmet kommer följa namnkonventionen för gratisserien och får namnet Media Composer First

Skriv kommentar