Nu ringer Radiotjänst till de som har dator och inte betalt tv-avgift

Nu ringer Radiotjänst till de som har dator och inte betalt tv-avgift

Nu omfattas även datorer och surfplattor av tv-avgiften. Därför ringer nu Radiotjänst i Kiruna och frågar om dator i hemmet.

– Jag blev precis uppringd av en kvinna från Radiotjänst som, efter att hon tagit reda på att jag hade internet och en dator hemma, välkomnade mig som kund. Vi pratar alltså 150 kr/mån i tilläggsavgift för att jag har internet hemma, skriver en person som har kontaktat Computer Sweden.

Radiotjänst säger att det däremot ska gå bra att blockera tillgången till SVT:s livesändningar på nätet och skicka in intyg på att det har skett.

Uppdaterat: SVT:s vd Eva Hamilton hade hoppats att Radiotjänst skulle hålla en lägre profil, skriver SVT. Samtidigt är tv-avgiften den vanligaste orsaken till att svenskar hamnar hos Kronofogden. Totalt 100 000 svenskar har skulder hos Kronofogden på totalt 1,1 miljarder kronor, skriver DN.

3 kommentarer

 1. Eftertänksam Liberal
  SRT borde koda sina sändningar så att de som vill se STRs TV får skaffa sig STR app och betala för den. Att ta betalt av alla andra som inte vill se TV i datorn skall inte tvingas till det. Jag ser det såsom Radiotjänst använder sig av maffia metoder.
 2. Nexus
  Ändå har svt gjort så man inte har behörighet att se mängder med program för oss som gillar att kolla på film med surfplatta.
 3. hackern
  Om man läser i lagtexten vad som menas med TV-mottagare:
  "2 § En tv-mottagare är en sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av tv-program, även om utrustningen också kan användas för annat ändamål. Lag (2006:798)."
  ... så stämmer det faktiskt bättre på ett par glasögon än en dator.
  Fast det kanske man inte borde säga högt till Radiotjänst.
Skriv kommentar