Red-kameran börjar skickas ut till kunderna
RED Digital Cinema.

Red-kameran börjar skickas ut till kunderna

Den billiga kameran med en upplösning jämförbar med 35 millimeters film skickas nu ut till de första kunderna.

De första 25 exemplaren av Red-videokameran kommer att skickas ut till kunderna fredagen den 31 augusti. Det skriver en talesman för RED Digital Cinema på Reduser.net.

När de första kamerorna skeppats ut kommer ytterligare 25 exemplar fredagen därpå, 7 september. Därefter sker ett kort uppehåll av nästa sändning på grund av IBC-mässan.

Red-kameran har blivit känd eftersom den är billig i jämförelse med andra kameror i klassen. Kameran uppges leverera en upplösning jämförbar med 35 millimeter film.

7 kommentarer

 1. KnArkstedt
  Ja jävlar, riktigt cool mojäng. vad kan priset landa på tro? billig i jämförelse innebär vadå?
 2. Anonym
  Det pratas om runt 150-200.000 SEK. Kanske finns priser på hemsidan? Det är hur som helst sjukt billigt för en kamera i den klassen. S J U K T. Men hur är det med lagringen?
 3. Arclight
  RED kameran kostar ca 17 500 dollar (ca 122 000 svenska kronor)
 4. Arclight
  De finns priser på sidan och det var dem jag utifrån =)
 5. JackW
  122 TKR för kamerahuset. Med objektiv, viewfinder, mattebox, followfocus, hårddisk, lcd, batterier, handtag, rails etc så kostar den mellan 200 TKR och 600 TKR. Det är objektiven som gör att kostnaden drar iväg.

  (Man kan använda SLR objektiv, men de skapar problem när du flyttar skärpa eftersom stillbildsobjektiv zomar in och ut lite när du byter fokus. Spelar ingen roll på stillbilder men är ett stort problem för film/video)
 6. JackW
  Billig i gämförelse med 35mm filmkameror och direkta konkurrenter. Filmkameror kan lätt kosta några miljoner styll. Bara en uppsättning objektiv (en gäng primes och zoomar) kan kosta en halv till en miljon.
 7. MNA
  jackw: att objektiv 'andas' som du beskriver har inget som är förbehållet stillbildsobjektiv . Det är bara de nyaste konstruktionerna som eliminerat detta fenomen
Skriv kommentar