Regeringen propagerar för stark upphovsrätt

Regeringen har skickat ut en broschyr i 20 000 exemplar till skolor. Tanken är att sprida kunskap och öka förståelsen för upphovsrätten bland skolungdomar.

Att kunna leva på sitt skapande är en 12 sidor lång broschyr som innehåller svar på frågor om varför upphovsrätten finns och vad lagen säger att man får och inte får göra. Syftet med broschyren är att sprida kunskap och öka förståelsen för upphovsrätten.

Piratpartiet har svarat med ett pressmeddelande och menar att det är "propaganda som ensidigt går skiv- och filmindustrins intressen".

Broschyren distribueras i 20 000 exemplar till skolor runtom i Sverige, i första hand på gymnasiet men även på högstadiet.

3 kommentarer

 1. Erfa
  Verkligen tråkigt att regeringen ska vara så partiska. Säga vad man vill om upphovsrätten och allt det, men det här är verkligen ren propaganda.
 2. Frukten
  Detta visar hur giriga människor har varit för något som nu är gratis.

  Cd & film branchen får skylla sig själva tycker jag...
  En skådespelare/Musiker behöver inte 50milj $

  Däremot ere synd om den lilla killen/tjejen som försöker överleva på sin lilla verksamher... Men det e nya tider och det är såhär världen ser ut DEAL WITH IT!

  Istället för att motarbeta detta så borde dom ta tag i det och fråga sig själva varför folk gör detta?

  Ps, nu ska jag gå o laddda ner saker
 3. FilipStankovic
  Se till exempel på AC/DC. Deras skiva ligger uppe överallt och har säkert blivit nerladdad många gånger! "Åh nej, stackars rockstjärnor! Nu kan de bara leva på 70% av deras inkomst som de tjänar på deras konsärer!"

  Stackars rockstjärnor );
Skriv kommentar