Två filmstöd på 100 000 kronor från Ryssland

Två filmstöd på 100 000 kronor från Ryssland

Ryssland söker filmare för att producera beställningsfilm och sprida filmmaterial i Europa och Sverige.

Videoklipp och filmer sprids i sociala medier med raketfart. För att ta tillvara på denna trend finns nu två nya ryska filmstöd som går ut på att producera beställningsfilm åt Ryssland. President Vladimir Putin har i ett pressmeddelande offentliggjort två europeiska filmstöd om vardera 10 000 euro (ungefär 100 000 kronor).

Det ena filmstödet går ut på att producera en två minuter lång reklamfilm åt den ryska militären och marinen på det inhemska språket (svenska). Syftet med reklamfilmen är, enligt pressmeddelandet, "att ingjuta skräck och förfarelse i befolkningen".

Det andra stödet är en så kallad "operativ psyops-kampanj" som går ut på att marknadsföra och distribuera en mängd filmmaterial om demokratins kollaps. God kännedom om journalisters arbetsmetod och hur politiker använder sociala medier behövs.

Mer information och deadline för ansökning hittar du via http://en.kremlin.ru/multimedia/video där du också laddar upp synopsis och en showreel med dina tidigare produktioner. För att söka stödet krävs att du har ett europeiskt pass och inte är dömd för några krigsförbrytelser de senaste tio åren.

1 kommentar

  1. Peter Dahlgren
    April, april! :)
Skriv kommentar