SF Bio blockerar biotider.se

Biotider.se har i många år visat aktuella biofilmer och länkat dessa vidare till biografernas egna bokningssidor. Men nu är det stopp. SF Bio blockerar Biotider.se från att ta del av filminformationen och menar att länkar till deras innehåll inte är tillåtet.

Biotider.se skriver följande på sina webbplats:

- SF Bio har sedan december 2007 hindrat webbplatsen Biotider.se:s tillgång till information om SF biografers föreställningar. Vi har nu blivit ombedda att upphöra med att tillgängliggöra denna information till våra besökare och partnersajter. På grund av SF:s obestridda monopolställning upplever vi bakom Biotider att vår webbplats inte längre kan erbjuda det vi föresatt oss att skapa: en webbplats där all information om bioaktuella filmer på ett enkelt sätt samlas för att erbjuda en komplett service till biobesökarna.

Kritiker kallar SF helt oförstående till hur internet och nya medier fungerar i dag, och menar att de i stället borde ta vara på den gratis marknadsföring de får. Andra menar att SF ger sig på sina konsumenter, som ser Biotider.se som en tillgång.

- Ur marknadsföringssynpunkt kan det vara bra att tiderna sprids vind för våg, men de tar trafik från vår sida. Föreställningstiderna är vårt content på vår sida, säger informationschefen Thomas Runfors.

SF Bios länkpolicy säger också att man inte får länka till SF på annat sätt än de godkänner. Bland annat tillåts inte bildlänkar, utan man måste använda text i länkarna. Det är också förbjudet att länka direkt till SF:s bokningssida, vilket SF ser särskilt allvarligt på i fallet med Biotider.se.

- Vi har inget emot att man länkar till vår sida, men då ska man komma genom ytterdörren och inte djuplänka, säger Thomas Runfors till Svenska Dagbladet.

6 kommentarer

 1. Erfa
  Eh... SF verkar ha missuppfattat syftet med Internet fullständigt.
  Eller är det här något sorts för tidigt Aprilskämt?
 2. Förbjud förbud
  "Det är också förbjudet att länka direkt till SF:s bokningssida"

  Enligt vilken lag då? Något Bodström har hittat på igen, kanske.
 3. jmalmsten
  En del företag vill verkligen skjuta sig i foten... med träplugg... Inte nog med att de drar ut på premiärer så att folk känner det lättsammare att ladda hem en piratkopia istället, nu stänger de dörrar för information om visningar så vi inte vet när filmer visas...

  gratulerar SFbio...-.-
 4. DET ÄR OTÄCKT MED MONOPOL
  SF är ett ont företag som ägs av Bonniers. Vet inte hur detta kan vara lagligt, att ett familjeföretag får ha monopol på det sättet...
  Totalt respektlöst företag som spottar konsumenterna i ansiktet, vi har inga andra alternativ ändå.
 5. Gustaf
  Som tur är ser jag hellre på film hemma nuförtiden än att sitta i SFs biosalong som knappt är städad och allmänt ofräsch.

  Vidare verkar det ju inte finnas ngn gräns för hur folk beter sig på en biosalong. Mobiltelefoner som används för att skicka SMS, folk som sitter och prasslar osedvanligt mycket med sina godispåsar osv...

  Visst är det härligt med en jätte duk, men med min 104" duk funkar det bra ändå.

  De fåtal ggr jag besöker biografen blir det faktiskt inte de stora biohusen, vilka jag har tröttnat på, utan hellre en mindre biograf i en liten sömnig småstad. Där får man fortfarande full valuta för pengarna...

  G
 6. Martin
  Den huvudsakliga anledningen är väl att den reklam som finns på deras hemsida är utformad för att exponeras för användare från och med startsidan. Länkas man direkt till bokningssidan läser man inte lika många reklamer och SF Bio tjänar inte lika mycket kosing.
Skriv kommentar