Här är skandalerna i SF Studios

Här är skandalerna i SF Studios

Under sommaren kom det fram att SF Studios åkte på lyxresor i Cannes och festade på strippklubb, vilket inte svenska filmarbetare gillade.

Under sommaren har SVT skrivit 24 artiklar om kulturen på SF Studios. Bakgrunden är att SF Studios anordnat lyxresor till Cannes med champagnefest på struppklubb, vilket till slut ledde till att SF Studios vd Jonas Fors sparkades.

Här är ett axplock av artiklar och kommentarer som SVT publicerat under sommaren.

Svidande kritik mot anrika SF Studios (7 juni 2016):

Regissören Hannes Holm är en av flera i branschen som går ut med hård kritik mot produktionsbolaget SF Studios. Man menar att pengar har blivit viktigare än kreativitet och att företaget präglas av en sexistisk grabbkultur.  – Jag jobbar gärna med SF men absolut inte under deras nuvarande ledning. Finns inte en chans, säger regissören Hannes Holm.

Anna Serner: ”Klart att det sticker i ögonen” (7 juni):

Delar av kritiken mot det anrika filmbolaget handlar om att SF Studios tar en stor del av filmbudgeten och stoppar in i det egna bolaget, istället för att låta det gå in i den aktuella filmproduktionen.

SF Studios vd: ”Vi är inte sexister” (9 juni):

Kulturnyheterna har de senaste dagarna rapporterat om en skarp kritik mot ledningen för SF Studios. Det handlar både om anklagelser om sexism och om onormala ekonomiska krav vid filmproduktion. Nu har SF Studios VD Jonas Fors valt att bemöta kritiken i en exklusiv intervju.

Film i Väst: ”SF Studios tar de högsta marginalerna i branschen” (13 juni):

Reaktionerna på Kulturnyheternas granskning av filmbolaget SF Studios fortsätter. Nu reagerar Film i Västs vd Tomas Eskilsson.

Skriv kommentar