SF Studios firar 100 år – ny ljudbok om företagets historia

SF Studios firar 100 år – ny ljudbok om företagets historia

Ny ljudbok skildrar hur hundraåringen SF Studio startades och blev en framgång i svensk filmindustri.

SF Studios är ett av världens äldsta filmbolag och firar hundra år i år. Nu kommer därför en ljudbok (Historien om ett företag) om företagets historia.

– Vi vill alltid hitta nya sätt att berätta historien om Sveriges företag. Samhällets utveckling har till stor del byggt på vad driftiga entreprenörer och uthålliga företagare gjort. När Storytel kom till oss med idén att göra ljudböcker om några av Sveriges mest folkkära företag var det en självklar sak att göra ihop, säger Anders Sjöman, kommunikationschef på Centrum för Näringslivshistoria.

I boken om SF Studios får lyssnaren ta del av berättelser från stumfilmens guldålder till dagens filmer. Ljudboken är inläst av Per Runhammar, och författad för Storytel av Anders Landén och Karin Jansson Myhr på Centrum för Näringslivshistoria.

– Det ger oss möjlighet att sprida vår berättelse och vår betydelse för svensk filmhistoria i ett spännande och lättillgängligt format, säger Kristina Linglöf, HR- och kommunikationschef på SF Studios.

SF Studios ligger bakom några av svenska filmhistoriens mest omtalade filmer och har arbetat med talanger som Greta Garbo, Viktor Sjöström, Ingrid Bergman, Ingmar Bergman, Bibbi Andersson, Astrid Lindgren och Lasse Hallström.

SF Studios hundraårsjubileum beskrivs också på hemsidan sfstudios100years.com.

Totalt finns det åtta böcker i Historien om ett företag-serien som berättar historien om lika många företag och deras resa till framgång. Företagen är H&M, ICA, Ericsson, Clas Ohlson, Vin & Sprit, Saft, SF Studios och Electrolux.

Skriv kommentar