Skaffa en egen filmblogg!

Nu vill vi att du skaffar dig en egen filmblogg och skriver om ditt filmprojekt, hur du skriver filmmanus, vilka filmer du har sett och vad du tycker om svensk film i allmänhet.

Därför har Voodoo Film startat voodooblogg.se där du kan starta en egen gratis blogg. Fri från jobbig reklam, lätt att anpassa och på ett coolt domännamn. Visa att du älskar film och framför allt Voodoo Film!

voodooblogg.se
voodooblogg.se

6 kommentarer

 1. Neolit
  Jag blev just voodoobloggare.
  Tycker att det är coolt med det, hoppas att fler blir det.
  Jag har dock en liten fundering och det är utrymmet. Endast 10 Mb utrymme. Lite för lite...

  Hoppades också på att man skulle kunna lägga in egna tutorials, men verkar inte så.
  Skriv gärna någon som kan mer om voodoobloggens egenskaper


  neo
 2. Peter Dahlgren
  Jag har ändrat det till 50 MB utrymme nu. Men det är värt att notera att det endast gäller uppladdade filer, och påverkas inte av hur många eller mycket blogginlägg du skriver. Det bör räcka en lång väg för den som lägger upp lite enstaka bilder då och då.

  Om du exempelvis vill videoblogga kan du ladda upp dina filmer på YouTube, Vimeo eller vilken tjänst du vill, och sedan klistra in det på din blogg. Det är alltså en fråga om valfrihet och att inte uppfinna hjulet på nytt. Det går också utmärkt att infoga bilder som ligger på andra webbplatser.
 3. Peter
  Håller på att fixa till min blogg. Men när jag kommer till inlägg och vill lägga in film från Vimeo, så går det inte. Denna kod klistras ju in på html fliken. Men detta fungerar inte, då jag ej kan öppna fliken html.
 4. Peter Dahlgren
  Det verkar vara en bugg i programvaran.

  Lösning:

  1. Klicka på ditt användarnamn uppe till höger.
  2. Ta bort krysset ur rutan "Använd WYSIWYG-editorn för att redigera texter".
  3. Gå sedan till ditt blogginlägg och klistra in HTML-koden.
 5. Peter
  Testade nu detta: Ta bort krysset ur rutan "Använd WYSIWYG-editorn .
  Då lägger sig en textlänk som länkar till din video. Jag önskade att videon hamnade direkt på bloggsidan. Men det kanske inte fungerar?

  Sedan har jag sökt andra voodoofilmmedlemmars bloggar, men hittar inga, var skall jag söka efter dessa.
 6. Peter Dahlgren
  Jag förstår inte riktigt hur du menar. En textlänk?

  Om du kopierar Vimeo-koden (<embed>...) och klistrar in den i koden i ditt blogginlägg kommer du att få en flashspelare som spelar upp videoklippet.

  Länka gärna till inlägget ifråga du har lagt in koden. I övrigt finns det mycket hjälp att få inifrån bloggverktyget. Längst upp till höger finns alternativet "Hjälp".

  Vad gäller sökning av bloggar går det inte i dagsläget. Det kommer dock en lista på vilka de senast uppdaterade bloggarna är så småningom.
Skriv kommentar