Banker stoppar försäljning av skräckfilm: "omoraliskt"

Banker stoppar försäljning av skräckfilm: "omoraliskt"

Skräckfilm är olämplig kultur och därför omoraliskt. Roland Hånell tvingas nu lägga ned sitt företag efter tio år, sedan bankerna sagt upp hans avtal.

Roland bor i Skåne och säljer bland annat skräckfilmer som Brain Dead och andra klassiker via skrackfilmsbutiken.se. Dessa filmer anser dock flera banker och betaltjänster är stötande, vilket gjort att de valt att säga upp avtalet med Roland och hans företag. Han tvingas därför att lägga ned sitt företag.

– Vissa saker är inte olagliga, men ändå stötande för den stora allmänheten, och därför ska man inte hålla på med dem, säger Jan-Olof Brunila, chef för Swedbanks kortbetalningslösningar, uppger Sveriges Radio.

De flesta banker och betalningstjänster har allmänna klausuler i sina kontrakt för vad de uppfattar som stötande beteende.

– Om man går in och styr vad en butik får ha för utbud så är det censur, det kan inte vara något annat, säger Roland Hånell.

Konkurrensverket menar att bankernas agerande kan vara olagligt eftersom det kan vara missbruk av dominerande ställning.

Roland Hånell äger skrackfilmsbutiken.se och det egna bolaget Dark Entertainment.

1 kommentar

  1. Eric Nilsson
    Sorgligt att läsa. Varför stoppa sådant som säljer. Nä, vaddera och sätt hjälm på hela Sveriges befolkning. Att ens systembolaget finns kvar är väl ett under. Fram för mer Lets dance och annan skit..
Skriv kommentar