Rörligt innehåll på Snapchat och Instagram når flest unga
Uppskattat tittande (snitt per dygn) på rörligt innehåll på sociala medier bland de som är 9 till 19 år gamla. Foto: MMS

Rörligt innehåll på Snapchat och Instagram når flest unga

Snapchat och Instagram når flest unga på de sociala medierna, men TikTok har ökat mest från förra året.

Enligt MMS senaste Trend och tema-rapport har videotittandet på TikTok ökat rejält det senaste året, från 7 till 25 procent daglig räckvidd på ett år (från 2018 till 2019). Men Snapchat och Instagram dominerar fortfarande. TikTok är mest populär bland 9-12-åringar men har också många tittare bland 13-16-åringar, dock är tjänsten inte så populär bland de äldre tonåringarna.

– För både Snapchat och Instagram, som båda har starkt tittande på rörligt i unga målgrupper, minskar räckvidderna något jämfört med förra året. Trots detta har Snapchat och Instagram betydligt fler dagliga användare än TikTok. Facebook däremot, har både minskat i räckvidd och blivit omsprungna av TikTok i målgruppen, säger Karina Malmsten, kommunikationsansvarig på MMS.

Om man däremot inkluderar YouTube visar statistik från Internetstiftelsen att närmare 100 procent av de unga använder YouTube.

MMS mäter rörlig bild i bland annat tv och sociala medier. Rapporten Trend och tema publiceras fyra gånger per år och bygger på 3 000 telefonintervjuer bland de som är mellan 9 och 99 år.

Skriv kommentar