Jämförelse mellan Sony PMW-F3 och Sony NEX-FS100
Sony PMW-F3 och Sony NEX-FS100.

Jämförelse mellan Sony PMW-F3 och Sony NEX-FS100

Är det stor skillnad mellan en kamera som är nästan tre gånger dyrare än den mindre? Marginell, visar ett praktiskt test. Men det beror också på vad du ska göra.

Vi har skrivit om Sony PMW-F3 tidigare, men nu tipsar bloggen NoFilmSchool om ett jämförelsetest med den mindre (och billigare) modellen Sony NEX-FS100.

Sony PMW-F3 är en professionell videokamera med en förhållandevis saftig prislapp på ungefär 80 000 kronor (13 000 dollar). Åtminstone om man jämför med NEX-FS100 som kostar drygt 31 000 kronor (5 000 dollar). Men är det värt att lägga ut nästan tre gånger så mycket pengar för den större modellen?

Engelsmannen Alastair Chapman testar de båda kamerorna tillsammans med Den Lennie i videoklippet nedan. De menar att det förvisso finns en skillnad som har sitt skäl i prislappen, men det är inte helt självklart vilken kamera du ska köpa eftersom bilden de levererar är väldigt lika då de har samma bildsensor.Philip Bloom tar det ett steg längre och testar förutom nämnda kameror även Panasonic AG-AF100:Under juni kommer även företaget Zacuto att genomföra sin "Shootout" där de hårdtestar olika kameror under tuffa förhållanden, och sedan jämför kvaliteten och skillnaderna.

3 kommentarer

 1. Kalle
  Jag har inte testat NEX-FS100, men var med då min skola skulle testa nya kameror, vilka var Alexa, F3, AF100, Canon 5D mkII, och skolans gamla HDW-750P ("cinealta" HDCAM).

  F3 var verkligen bättre än AF100, AF100 hade color clipping och aliasing, plus sämre upplösning, än F3. Fortfarande så är AF100 riktigt bra.

  Har dock inte sett resultaten fullt ut än, men kommer göra det om en vecka eller så...
 2. Emily_Nikon
  OMG var kan jag köpa Sony NEX-FS100 för 31.000 KR??
  Måste jag beställa den från USA då?
 3. Peter Dahlgren
  Emily_Nikon: De priserna är inte svenska, utan bara konverterad valuta, så ta dem med en rejäl nypa salt än så länge. De är bara riktmärken och inte det slutgiltiga svenska priset.
Skriv kommentar