För dig som vill jobba med specialeffekter

För dig som vill jobba med specialeffekter

Hur gör man visuella specialeffekter? Peter Törnestam på Chimney berättar i en intervju.

Peter Törnestam arbetar som Visual Effects Artist på Chimney (tidigare Chimney Pot). Han har arbetat med musikvideor åt bland annat Madonna och Lady Gaga.

I klippet nedan kan du se en intervju med honom om hur han jobbar med visuella specialeffekter och vad du bör göra om du vill ta dig in i filmbranschen.

Peters tips för att lära sig visuella effekter:

  • Träna på det du vill göra och visa upp det du har gjort.
  • Knapparna kan vem som helst lära sig, fundera inte så mycket på tekniken.
  • Det viktigaste är att ha vilja och smak.

Filmen är gjord av Gustaf Liljegren till ett arbete i rörlig bild på Nacka gymnasium.

1 kommentar

  1. UndergroundMpictures
    Själv så jobbar jag som animerare på AdinQ redan som 20 åring! Och det hade inte varit utan en hel del tur men också framför allt RIKTIGT HÅRT ARBETE!
    När jag gick i gymnasiet så kom jag oftast dit runt sju på morgonen och gick inte hem förens runt 4-5 på eftermiddagen i tre hela år! Men jag animerade såklart inte hela tiden utan jag gjorde allt ifrån planering av filmer, skrev manus, redigerade filmer, gjorde musikvideos och kortfilmer med mycket VFX i osv! Jag började dock inte att arbeta i AE förens i tvåan men jag lärde mig mycket grunder när jag redigerade mycket i Premier Pro i ettan som senare hjälpte när jag började lära mig After Effects också! Nu har jag precis börja lära mig Cinema 4D på jobbet och snart så förhoppningsvis så kan blir jag tillräckligt bra för att börja animera med Cinema 4D i mina animationer också! ;)
Skriv kommentar