Spionprogram på dvd-filmen Mr. & Mrs. Smith
Kopieringsskyddad med Alpha-DISC copy protection system.

Spionprogram på dvd-filmen Mr. & Mrs. Smith

IT-säkerhetsföretaget F-Secure har hittat ett så kallat rootkit på dvd-filmen Mr. & Mrs. Smith. Ett rootkit är ett program som döljer sig från användaren.

På dvd-filmen används rootkiten som ett kopieringsskydd. När du spelar upp filmen på datorn lägger sig rootkitprogrammet dolt på datorn och hindrar användaren från att kopiera filmen.

Kopieringsskyddet är tillverket av Settec och kallas Alpha-DISC copy protection system. Om du misstänker att du har detta kopieringsskydd och vill ta bort det, kan du avinstallera kopieringsskyddet genom ett speciellt program från Settec.

Rootkits har blivit mest uppmärksammat efter att Sony lade in kopieringsskyddet Extended Copy Protection på sina musik-cd, och som var mycket svårt att upptäcka.

4 kommentarer

 1. barnholdt
  Den stora frågan är om användaren gått med på att företaget/bolaget installerar sin programvara på den enskilda datorn eller om det görs på samma vis som Sonys rootkit. Om man som användare inte gått med på att installera programvaran borde den inte heller kunna dyka upp på användarens dator.
 2. neolit
  Jag håller helt med föregående komentar och lägger till att man bör komma med andra (kanske mindre drastiska) lösningar på pirat kopiering.
 3. Anonym
  Det som gör kopieringsskydden dubbelt ineffektiva är att det räcker att EN enda kopia crackas... så är skyddet värdelöst. Har hackern väl lyckats sprida filen (filmen i detta fall) så har alla fildelare tillgång till den.

  När detta väl har hänt (och det händer ALLTID) är kopierinsskydden bara till besvär för den som faktiskt väljer att köpa eländet. Kopierinsskydd är således en ytterst antiproduktiv åtgärd.
 4. Anonym
  Man får heller inte glömma att TAPR-serven kan tappa filer om en Alpha-DISC Copy Protection System infiltrerar celron-processorn. Detta gör det iof. möjligt för användaren att inhybilitera alfakontot ett multipeltal gånger om inte en fast åtgärdsbeskrivning användas.
  för att inte glömma Settecs förra projekt som inhybilirerade flertal hybrisatoriska hyblidiaders processorer i mångt och mycket stor utsträckning. Det tog dagar för vissa användare att karckelera det systemet, men det gör inget för Mr. & Mrs. Smith fick ändå fem getingar av expressen och funkar hyffsat som en "get to first base"-film.....
Skriv kommentar