Stillerska enda filmgymnasiet i Stockholm

Stillerska enda filmgymnasiet i Stockholm

Till hösten drar ett nytt filmgymnasium igång på Lidingö. Stillerska filmgymnasiet utbildar inom hela produktionskedjan från manus till klippning. De satsar på all typ av film, däribland spelfilm och reklamfilm.

Stillerska filmgymnasiet erbjuder till höstterminen en utbildning inom allt ifrån dramaturgi, manusskrivande, produktionsplanering, regi, redigering, ljud och ljus till scenografi. I kombination med filmutbildningen kommer eleverna att läsa det estetiska programmet vilket ger högskolebehörighet.

Utbildningen leds av yrkesverksamma lärare som ser till att utbildningen hålls aktuell.

I kursplanen finns förutom grundämnena även rörlig bild, scenografi, mask, kostym, textkommunikation, ljudmedier, filmkunskap samt ljud- och ljusteknik.

Till skolan finns totalt 60 utbildningsplatser. Årets intagning avslutades redan i februari.

Skolan ligger i AGA-området på Lidingö. Det är ett varsamt renoverat K-märkt tvåvåningshus i tegel.

Stillerska filmgymnaset
stillerska.se

7 kommentarer

 1. Nyaz
  ...men varför tycks alla gymnasium använda Sony-kameror?
  (Inte för att de är dåliga på något sätt, jag bara undrar)
 2. Ryderup
  Filmutbildningsinflationen fortskrider? :)
 3. P-asså
  Jag var på intervju där på stillerska och det verkade inte lovande! Vill inte snacka skit om skolan men inget var färdigbyggt, allt var ihoppressat på en liten avdelning i gamla aga-fabriken på lidingö! Det blir antagligen inte riktigt bra förrän om några år!
 4. Jörgen
  Vem är kvinnan på bilden? ...fucking bonerlicious.
 5. Sommarkatze
  Jag undrar också vem flickan är, sjukt söt XD
  Om hon går där får man ju seriösa planer att byta gymnasium! XD
 6. Annie
  Vill varna för den här skolan. Sjukt oseriös, 2 av 5 lärare är bra, eleverna är stökiga och lite film i utbildningen. Om du vill plugga film på gymnasiet borde du titta på kulturama
 7. Kevin
  Har gått nu i skolan halva terminen i ettan och skulle säga att det är en bra filmutbildning med jättebra lärare i det men skolan generellt med de andra lärarna i de teoretiska ämnen är skeva och dåliga. :// Plus finns det som ovanstående rejällt med stökiga elever så jag skulle ge skolan i nuläget 2.5/5.
Skriv kommentar