Student visar prov på imponerande specialeffekter

Student visar prov på imponerande specialeffekter

Tim Smit är en holländsk student som gjorde en testfilm med imponerande specialeffekter. Efter att ha lagt upp filmen på YouTube vill Hollywood nu producera den, som han spelade in för drygt 1 600 kronor.

Tim Smit gjorde det mesta av sin testfilm själv. Han spelade in den i sin hemstad och klippte sedan filmen i sitt sovrum. Specialeffekterna komponerade han i programmen After Effects och 3ds Max.

Han lade upp videon på YouTube och fick snabbt tittare. När filmen hade nått 500 000 visningar började telefonen ringa. Enligt uppgifter fick Smit telefonsamtal från flera produktionsbolag i Hollywood som blev förbluffade över hur han hade gjort, och framför allt hans modesta budget. Den kostade 150 euro att producera (ungefär 1 640 kronor).

Nu pågår diskussioner om att eventuellt producera filmen som kallas What's in the box.

Titta på filmen och skriv en kommentar om vad du tycker. Se till att du väljer HQ-läget för bästa bildkvalitet.

Tack till Jens Fleron för tipset.

9 kommentarer

 1. Nyaz
  Ah, men titta det är ju den där Half-Life influerade kortfilmen... den är väldigt häftig :D
 2. Nisse
  Den är för snygg! mycket väl gjord!
  Gratz!
 3. Jonathan
  Om man räknar med After Effects och 3ds Max så blir priset mycket högre. Annars så var det en väldigt bra film!
 4. StenR
  Otroligt väl genomfört, men mer en demo än en kortfilm. Ville nästa ha mera skakningar och mindre steadicam ibland! ;)
 5. Chris
  Hmm..Ok!? Och vad var handlingen? Den är väldigt bra gjord, men handligen, om det nu fanns någon sådan, var betydligt sämre.
 6. Vinyard
  @Chris:
  Det är ju det som är det underbara med filmen. Det är upp till var och en av åskådarna att bedöma. Filmen var bra gjord för övrigt, bra effekter.
 7. Nils
  Om man kollar verkligen jätte noga så kan man se många fel. men det mycket väl gjort i alla fall. Lagt ner mycket tid säkert vid datorn
 8. Micke
  Det där var riktigt bra genomfört, jag gillar effekter och filmsätt men inte 3D då det ser rätt enkelt ut men samtidigt förstår jag att det är tidskrävande att göra 3D supersnyggt.

  Det påminner mycket om datorspel också speciellt med effekter och det gillar jag verkligen. Handlingen är sådär men eftersom det är bara ett test så är det effekter som räknas.

  Tumme upp!
 9. Tommy L
  Skitjobbig, orkade titta 2 minuter... hatar POV
Skriv kommentar