Svensk science fiction första filmen att spelas in Studio Nord
Filmpools Nord nya studio. På bilden Emma Karlsson (Filmpool Nord), Stefan Baron (Nice Drama), Susann Jonsson (Filmpool Nord), och Ted Kjellsson (regissör).

Svensk science fiction första filmen att spelas in Studio Nord

Studio Nord är Filmpool Nords nya studio. Nu spelas en svensk science fiction-kortfilm in i studion.

Alone in Space blir den första filmen som spelas in i nya Studio Nord. Bakom filmen står produktionsbolaget Nice Drama som Filmpool Nord tidigare samproducerat Tjockare än vatten och Midnattssol med. Regissör är Ted Kjellsson från Skellefteå. 

– Jag skulle beskriva Alone in Space som ”Astrid Lindgren i rymden” eftersom den inte skyr stora frågor som död och ångest. Samtidigt skulle jag kalla den ”Alien för barn” då det är ett spännande och realistiskt rymdäventyr med en stark kvinnlig huvudkaraktär, säger Ted Kjellsson.

I maj är Studio Nord klar, som då blir Sveriges nordligaste studio i Boden. Alone in Space börjar spelas in under sommaren 2017. 

– Film är fejk. Och film är fantasi. Med Studio Nord kommer Filmpool Nord att kunna erbjuda kreatörer och samarbetspartners så mycket mer än vår vackra och spektakulära natur, säger Susann Jonsson, vd Filmpool Nord. 

– Att det första projektet som flyttar in och jobbar i studion regisseras av en Skelleftebo är bonus. Det ligger helt i linje med vår vision om att föra samman filmmiljöerna i Norrbotten och Västerbotten.

Skriv kommentar