Super-8 är en flygande kamerarigg för större kameror
Kamerariggen Super-8 klarar kameror upp till 5 kg under svåra väderförhållanden.

Super-8 är en flygande kamerarigg för större kameror

Super-8 är en flygande kamerarigg byggd för filmbranschen. Den klarar lite större kameror än DSLR som annars är vanliga.

Kamerariggen är utvecklad av Superstudio Aircam. Den klarar både professionella filmkameror och kan dessutom flyga och filma med hög precision under tuffa förhållanden, såsom vindar på 10 meter/sekund och temperaturer ned till 18 minusgrader. Riggen flyger i en hastighet upp till 50 km/h och styrs av en pilot. Kamerabilden sänds ned till marken live och styrs av en fotograf.

 Det går inte att jämföra våra plattformar med modellhelikoptrar. Super-8 flyger med kameror som Red Epic och Scarlet. Skillnaden syns både i konstruktionen och på prislappen, säger Patrik Johäll, Creative Director på Superstudio. Vi ställer extremt höga krav, därför utvecklar vi de flesta av de produkter vi använder själva. Allt från autonoma turbinhelikoptrar och multirotorer till kamerariggar och gyron.

Fakta

  • Total vikt: 16 kg
  • Max kameravikt: 5 kg
  • Storlek: 1 150 mm, 1 150mm, 900 mm (LxBxH)
  • Maxavstånd från pilot: 800 m
  • Max flygtid med 4 kg kamera: 10 minuter
  • Gyrostabilisering: GravityBox (utvecklad av Superstudio Aircam)

Super-8 går både att hyra för uppdrag och att köpa. Den tillverkas i Sverige och kostar från 150 000 kronor och uppåt beroende på konfiguration. Företaget kommer att ställa ut sina produkter när filmbranschen möts på GoKinema i Göteborg mellan 24 och 27 januari.

Superstudio Aircam
superstudio-aircam.com
Skriv kommentar