Svensk skräck snart som kortfilm på dvd
Framsidan av Swedish Horror dvd-utgåva.

Svensk skräck snart som kortfilm på dvd

Swedish Horror är något så unikt som en dvd-utgåva med svensk skräck i kortfilmsformat. Bakom distributionen står Njutafilms, som tidigare gett ut en mängd oberoende filmer från Sveriges alla hörn.

Njutafilms har vaskat fram de svenska guldkornen ur det senaste decenniets utbud av kort kulturskräck. Här återfinns bland anant Orup, Thorsten Flinck, svenska filmkritiker med flera. Den stora publik som uppskattar genrén har hittills fått nöja sig med amerikansk och asiatisk produktion.

Följande filmer ingår i Swedish Horror, som släpps den 22 november:

The Resurrection of Michael Myers Part 2
Av Henrik Wadling, Micke Beckman, Anders Ek, Kaj Steveman från 1991. Den efterlängtade kultklassikern är en sjukt rolig och sjukt våldsam skräckfilmshyllning med sanslösa make up-effekter.

Zombie Psycho Sthlm
Av Micke Engström från 2004. När helvetet är fullt kommer Al-Qaida-zombierna att välla upp över jordens yta, med början i Stockholm.

Facts are Safety
Av Nicolas Debot från 2001. Starkt tankeexperiment som lustfyllt och äcklande rör om i åskådarens hjärna.

2/6 02:32:09
Av Simon Möller från 2004. Klinisk otäck skräck med kirurgisk precision.

Anakolut
Av Palle Dahlstedt, Martin E. Friberg från 2000. En grafisk tripp genom ett mystiskt mord. Ljudkonst och bildkonst i animerad symbios.

Clayboys On Monster Island
Av Dennis Haga, Kim Hansen, Björn Björnsson, Fredrik Ahston, Poke Stolt, Anders Fransson från 1996. Antagligen den mest brutala och snuskigaste leranimation som någonsin skådats.

Control Alt Delete
Av Magnus Gillberg från 2003. Bloddrypande splatterrulle om en man som bokstavligen är fjättrad vid sin TV.

Dog Walk
Av Johannes Runeborg från 1995. Sleepwalker-regissören Johannes Runeborg tar oss med på en gudomligt underhållande promenad, våning för våning, genom ett hemsökt höghus.

Phantom Miscarriage
Av Pontus Lundqvist från 1999. Surrealistisk förlossning, som är ett lyckligt giftermål mellan David Lynchs Eraserherad och Roman Polanskis Rosemarys Baby.

Return of the Monster
Av Adam Valkare från 2002. Året är 2065. På Meditech utförs illegala genetiska experiment på människor för att skapa en supervarelse med övermänsklig styrka.

Skuggfaxe
Av Crazybrothers från 2004. Estetiskt bemästrad animation om ett slagsmål mellan två spöken i en barnkammare.

Skriv kommentar