Risk för svart ruta när SVT-anställda strejkar
Så här kan det se ut när SVT-anställda strejkar. Fast ändå inte. Vi har ju inget analogt tv-nät längre och därför inget myrornas krig.

Risk för svart ruta när SVT-anställda strejkar

På onsdag klockan 16.00 kan det bli svart i tv-rutan på SVT. Då tar Unionen ut SVT-anställda i strejk om inte konflikten får en lösning.

Det var fackförbundet Unionen som varslade om konflikt för public service-anställda i slutet av april sedan de inte kommit överens om anställningsvillkoren med arbetsgivarorganisationen Medieföretagen (Almega).

Men det ser inte heller ut att bli någon lösning till onsdagen, då Unionen inte godkänt något av förslagen.

- Det blir konflikt, säger Magnus Kendel, chefsförhandlare på Medieföretagen till Expressen.

Medieföretagen menar att de anställda har för förmånliga villkor jämfört med andra anställda inom samma bransch. De vill till exempel halvera varseltiden för scheman till 14 dagar och ändra på den regel som säger att de anställda bara får jobba elva kvällar på fyra veckor.

Det är programkontrollen och kopplingscentralen som drabbas av strejken. Det innebär att samtliga SVT-kanaler utom SVT1 och Barnkanalen blir svarta under onsdagen om strejken bryter ut. Inte heller regionala nyheter eller webbsändningar drabbas.

På Radiotjänst i Kiruna är det också varslat om strejk.

Uppdaterat kl 15.30: Parterna har kommit överens och det blir ingen strejk, uppger Medievärlden. SVT-anställda kommer bland annat få 2,6 procent i löneförhöjning.

1 kommentar

  1. Sur-Sture
    Låt dom strejka - inte många som vill se, höra eller tvångsbetala för (S)-propaganda.

    Fritt land?..... Jo om du tycker som (S)
Skriv kommentar