SVT:s vd-lön är detsamma som 1 077 tv-licenser

Det är bra betalt att vara vd för SVT. För att betala Eva Hamiltons lön måste 1 077 licensbetalare ställa upp varje år. Årslönen ligger på drygt två miljoner kronor, eller mer precis 2 119 874 kronor med 2005 års nivå. Tv-licensen kostar för närvarande 1 968 kronor.

11 kommentarer

 1. Anonym
  Förstår att folk inte vill betala Tv-licens! Pengarna ska faktiskt gå till tv och filmproduktion, inte chefens überlöner! Svt=fri television? Bullshit!
  1 gillar detta
 2. Anonym
  uhm, fast tv- och filmproduktionen görs av folk som jobbar på svt, det är deras löner vi antagligen betalar mest till, och högsta chefen borde väl rimligtvis också få pengar på samma sätt?
 3. Anonym
  men håll med om att 2 miljoner är för mycket!
 4. Anonym
  Chefer får överlag mycket bättre betalt en sina antällda. Och att svt fungerar så bra som det gör i dagsläget är högsta chefens förtjänst. Man blir inte bara chef, det är en titel man får jobba för och som man förtjänar..
 5. Anonym
  Visst är det rimligt att hon får bättre betalt än de övriga som jobbar på SVT. Däremot är en månadslön på närmare hundratusen i månaden aldrig rimlig. Oavsett vad man jobbar med.
 6. Anonym
  man pratar alltid om att företagsledare i näringslivet är svin som tar ut så hög lön. borde inte ett statligt drivet företag visa vägen och ha mera rimliga löner för chefen, speciellt när det inte är ett företag som gör vinst utan skattefinansierad verksamhet. hade varit en sak om de omsatte de pengarna man gör. ok att 20 000 i månaden är för lite men 2 mille är för mycket. speciellt då det är sossar som klagar på näringslivet jämmt men hela ledningen på svt är ju sossar så... hoppas det blir ändring på det nu.
 7. Anonym
  inte mer än 30000 kr månaden är det värt.
  De visar bara samma gamla skit som de har gjort de senaste 10 åren.
 8. Kevin
  Chef är visst en titel som man kan få eller ge sig själv och som många inte förtjänar.

  Det finns dom som är värda miljoner i årslön för att dom skapar arbeten åt miljoner människor (om det är så himla lätt, försök själv och prata mindre om vad andra är värda).

  Men Steve Jobs lyfter bara några dollar i lön och det är ganska bra ordning på Apple, så det är kvalificerat struntprat att chefer måste vara giriga för att företagen ska fungera.

  Eva Hamilton och många andra på SVT har fått sina titlar och jobb utan att skapa värde för några andra än sig själva. Det finns fyra ord för sånt: inkompetens, girighet, skojeri och korruption.
 9. Nick Österberg
  Hejsan SVT.
  Vet Ni hur mycket en pensionär har i medel inkomst per månad ~12.000 kronor. Allt enligt Statistiska central byrå.
  En vanlig löntagare lön är i genomsnitt ~20 - 25.000 kronor månad.
  Att arbeta med TV -Radio, har Ni orimliga löner, eller vad tycker SVT tjänstemän, Ni kan sluta på SVT och börja arbeta 40-60 tim/vecka som Vi alla andra så kalade vanliga för göra för 15-20.000/månad.
  Kom inte och tro att Ni är värda de löner Ni har, över två miljoner/år för VD. ha,ha. och Ni andra vad har Ni för lön per arbets tim.??(2.000)
  Jag är riktig förbanad Licens betalare i snart 40 år, undrar varför och för vad och vem jag betalar ?????
  Vänligen licens betalare som inte vill ha reklam i TV de få timmar som man tittar på skit program i TV. "Kom till jorden" SVT.
 10. Elmer
  Jag tycker det är sorgligt att läsa hur avundsjuka alla är. Visst, 2 mille om året är mycket pengar, men som någon skrev tidigare, VD-jobbet är inget man bara får. Det krävs mycket hårt arbete för att nå upp dit, och det krävs mycket hårt arbete för att hålla igång hela verksamheten. SVT är ett stort bolag, så då är det rimligt att man får en stor lön om man lyckas hålla igång allt. Det är en slitsam bransch vi alla arbetar inom, men vi har valt det själva. Självklart kan man tycka att vi borde få mer betalt, men vi har inte lika stort ansvar som SVTs VD. Sen är skatten på 2 miljoner närmare en miljon, så hon betalar nästan häften i skatt (inte för att en miljon är lite pengar, men det är mindre än vad det först verkar som).

  Och snälla, sluta jämföra med pensionärerna.
 11. Jag vet vad ägg kostar styckpris
  Jaha, bara en miljon kronor kvar efter skatten... Slitsam bransch...? Vem konkurrerar SVT med? SVT får enorma summor pengar från TV-avgift som nu även blivit dator-avgift. VD:ns höga lön är ett subtilt hånskratt åt betalare av TV-licens.
Skriv kommentar