Tänk miljövänligt när du gör film

Nyligen kom Greenpeace ut med en uppdaterad version av "Guide to greener electronics". I Guiden som kommer ut kvartalsvis rankas de grönaste elektronikföretagen efter hur företagets miljösatsning ser ut.

Att göra film innebär att handskas med elektronikprodukter. Naturligtvis vill man välja det bästa och mest prisvärda alternativet när man köper sin utrustning. Men det finns ytterligare en aspekt: att tänka miljövänligt. Detta försöker miljöorganisationen Greenpeace underlätta genom att ge ut sin manual "Guide to greener electronics".

I den senaste upplagan av Greenpeace Guide tog Sony Ericsson första platsen. Företaget som under tidigare rankningar legat på en betydligt lägre placering har satsat stort och tagit bort PVC-plast, bromerade flamskyddsmedel och andra gifter från sina produkter.

I botten på rankningen ligger spelföretaget Nintendo. Företaget som innehar 42 procent av den totala spelkonsolmarknaden har ett stort ansvar. Ändå finns bromerade flamskyddsmedel med i produktionen som inte sällan utförs av barn.

Skriv kommentar