Träff för dokumentärfilmare i Malmö
Malmö dokumentärfilmsträff, M:DOX.

Träff för dokumentärfilmare i Malmö

Helgen den 26 till 28 oktober kommer dokumentären att inta Malmö. Då går Malmö dokumentärfilmsträff, M:DOX, av stapeln.

M:DOX är en branschträff för filmare, distributörer och finansiärer av dokumentärfilm. Helgen tjuvstartar redan klockan 10.00 fredagen den 26 oktober, då Loose Change: Final Cut visas på biografen Victoria i Malmö.

Loose Change: Final Cut är regisserad och producerad av några unga filmare i USA. Utan någon tidigare erfarenhet av film gjorde de en film som en reaktion på 11 september. De ville ifrågasätta den officiella versionen av vad som egentligen hände 11 september. Filmen som distribuerades över internet, sågs och spreds till miljontals tittare världen över. Efter filmvisningen hålls ett seminarium där man diskuterar hur filmen kunde spridas och nå så många människor.

M:DOX är en branschträff och en inspirationshelg för människor som arbetar med dokumentärfilm. Det finns möjlighet att få projektkonsultation för dokumentärfilmsprojekt, man får träffa människor som arbetar i samma bransch och utbyta erfarenheter. Och helgens program är sprängfyllt med mer spännande filmvisning och mer seminarier.

Skriv kommentar