Triangelfilm köper upp Sandrews biografer - filmbranschen lättad

Det blir Triangelfilm AB och ett antal samarbetspartners som tar över Sandrew Metronome AB. Därmed stoppas monopolet som annars kunde bli verklighet om SF Bio hade köpt bolaget.

Det blir inget biografmonopol för SF Bio. Triangelfilm bildar tillsammans med produktionsbolaget S/S Fladen och Atlantic Film AB de nya ägarna för Sandrew Metronome AB.

S/S Fladen är Felix Herngrens och Hannes Holms produktionsbolag, som bland annat producerat Klassfesten, Skenbart och Bombay dreams. Atlantic Film distribuerar i dagsläget fem, sex biograffilmer per år till Triangelfilms biografer.

Sandrews biografkedja omfattar 22 biografenheter och 89 salonger i 15 städer. Affären är värd 56 miljoner kronor.

- Vi ska bygga vidare på den fina grund som redan finns i form av biografer och erfaren personal. Jag tror att biografen som visningsplats för film har en framtid och att en stor publik fortfarande ser denna visningsform som den mest optimala, säger Mattias Nohrborg, VD för Triangelfilm.

Triangelfilm AB bildades 1988 och arbetar i huvudsak med distribution av biograffilm.

1 kommentar

  1. Karin
    Hej !

    Jag har presentkort på Sandrews som räcker tom 2010-06-30 på 140 kronor, försökte använda de på SF-bio, fick nobben. Jag läste nu, att triangeldrama köpt upp dem. Skall vi konsumenter känna oss blåsta på dessa pengar pga av uppköpet ?, vilken affär för er ?? Jag vill ha kompensation på 140 kr. Vill ha ett skriftligt svar annars går jag vidare hur dåligt ni skött er!! Det är en principsak !

    Hälsningar Karin
Skriv kommentar