Två dagars producentkurs på Öland

Reaktor Sydost anordnar en två dagar lång kurs för producenter. Genom föreläsningar och diskussioner syftar kursen att ge en inspirationshelg på Öland.

Sista helgen i november arrangerar det regionala resurscentrumet Reaktor Sydost en två dagar lång producentkurs på Öland.

Bland föreläsarna finns Göran Gunér, som är en välrenomerad producent och lärare på producentutbildningen i Ystad. Utöver Gunér kommer även producenten Robert Lillhonga ("Hata Göteborg") och dokumentärfilmaren Katarina Johansson ("Hej till hela Sverige", "Michel" med flera).

Hur ska man egentligen få sin film finansierad? Ska man ringa sitt regionala resurscentrum eller någon av konsulenterna på Svenska filminstitutet? Vad är det som egentligen kostar pengar i dagens allt mer digitala filmproduktion? Genom att belysa och diskutera olika sorters producentskap, olika genrer och erfarenheter vill arrangörerna försöka hitta nya lösningar, skapa nya möten och stärka deltagarna i den ständiga kamp att få filmen finansierad.

Föreläsningarna varvas med promenader, diskussioner, filmvisningar, workshops - allt efter initiativ och förslag från deltagarna. På kvällen lagar deltagarna mat tillsammans, tar en kall öl eller ett glas vin och tittar på film.

Kursen äger rum den 29-30 november i Alunbruket i Degerhamn på södra Öland och kostar 790 kronor och då ingår boende på vandrarhem. Det finns 12-15 platser till förfogande.

Föranmälan sker till Patrik Hörberg på patrik@reaktorsydost.se.

Tiderna är preliminära från klockan 12.00 på lördagen till 14.00 på söndagen i vandrarhemmet på det gamla tegelbruket i Degerhamn. Deltagarna möts upp i Kalmar och tar minibussar till och från bruket.

Skriv kommentar