Vill du visa din film på tv?

Under hösten kommer en ny programserie på en nystartad digitalkanal. Utbildningsradion och Sveriges Television startar Kunskapskanalen och söker nu filmbidrag från unga filmare i hela landet!

Om du gjort en film eller planerar att göra en, kan du få chansen att visa den på tv under hösten. Sveriges Television och Utbildningsradion samproducerar Kunskapskanalen och behöver filmer från unga filmare för att fylla tablån.

Kunskapskanalen är en ny digitalkanal som startar hösten 2004. Ungdomsprogrammen kommer att handla om film av – och för – unga. Totalt kommer 20 studioprogram om 45 minuter att visas.

Programmet är till för att lyfta fram det filmskapande som redan finns i Sverige, och även inspirera till nytt skapande. I programmet kommer man även ge pedagogiska tips på hur man exempelvis jobbar med manus, foto eller ljud.

Krav för filmen
Sista dagen för att skicka in din film är 1 april och du får inte vara äldre än 26 år. Formatet bör vara DV, men VHS går bra. Det spelar ingen roll om det är fiktion, dokumentär eller kanske naturfilm, alla genrer är välkomna. Men ju kortare, desto större chans att din film visas.

Skicka in din film
Märk din film med namn, adress och telefonnummer. Skriv gärna en presentation om dig själv och din film. Skicka sedan filmen till:

Utbildningsradion
"UR film"
113 95 Stockholm

Frågor hänvisas till Ulrika eller Karin på Utbildningsradion
Ulrika Johansson, projektledare
[email]ujo@ur.se[/email] (08-784 42 76)

Karin Axelsdotter Olsson, redaktör
[email]kao@ur.se[/email] (08-784 17 71)

1 kommentar

 1. Christopher Gunnarsson
  Hej!

  Jag undrar om ni fortfarande är intresserade av korta filmer?
  Har en film jag skulle vilja att ni såg på 3,5 min .

  har länk att skicka om ni är intresserade.

  mvh Christopher 0932 40074
Skriv kommentar