We R Animals – när söta djur möter porrfilmsbranschen

We R Animals – när söta djur möter porrfilmsbranschen

Vilka är det som spelar in alla internetvideor på söta djur? Kanske är det smutsiga kriminella djur. Det är premissen i nya crowdfunding-filmen We R Animals.

Tänk om många av de klippen på söta djur du ser på nätet i själva verket är skapade av djuren själva, i en smutsig verksamhet som påminner om porrfilmsbranschen. Detta är verkligheten i Thobias Hoffméns film We R Animals som nu lanseras på Kickstarter tillsammans med David Sandberg, exekutiv producent, och som tidigare gjort Kung Fury.

Filmen handlar om den söta kaninen Leah som blir indragen i en smutsig kamp mellan ett gäng hundar och katter som driver ett kriminellt imperium som producerar videoklipp på söta djur, och ett gäng fladdermöss med Vampyr-komplex i jakt på en magisk sten.

– Med We R Animals vill jag göra en underhållande film i samma stil som det jag växte upp med. Jag älskar filmer som Gremlins, Meet the Feebles och Labyrinth, och tycker den typen av film saknas i dagens utbud, säger Thobias Hoffmén.

Projektet började runt 2010 då en testfilm spelades in. Bilder från testfilmen spreds på nätet och fick en hel del uppmärksamhet på filmsajter över hela världen.

– Det var så klart uppmuntrande, men samtidigt var det svårt att omsätta detta intresse i någon form av finansering för projektet.

Med då David Sandberg i början av 2014 gjorde stor succé med crowdfudning-kampanjen för hans fim Kung Fury såg Thobias en möjlighet:

– Jag kontaktade David som direkt föll för We R Animals och ville verkligen hjälpa till. Nu är han med som exekutiv producent för projektet.

Med finansiering från Film i Västerbotten, Film i Dalarna, Fort Knox och Goodbye Kansas samt en stor portion eget arbete och arbetsinsatser från vänner och kollegor, har Thobias nu producerat en trailer och tagit fram en kampanj på Kickstarter.

– Precis som med Kung Fury släpper vi dels en teaser på YouTube och sedan en kampanj på Kickstarter för att försöka finansiera filmen. Om vi når upp till de höga målen vi satt upp återstår att se, men det är ett måste att ha de så högt, för det är en väldigt dyr och ambitiös produktion och jag hoppas på det bästa. Det här är verkligen ett drömprojekt för mig och jag hoppas på att få chansen att göra filmen, fortsätter Thobias. 

We R Animals

Thobias har bland annat gjort humor-serier för SVT tidigare, som exempelvis Insiativet. Thobias har även hjälpt till som moderator på Voodoo Films forum.

We R Animals söker just nu 2,25 miljoner kronor via crowdfunding-sajten Kickstarter och har i skrivande stund samlat in 202 588 kronor.

Se en teasertrailer för filmen nedan.

Skriv kommentar