Windows i portabla videospelare

Ett av våra största problem - i alla fall om man får tro Microsoft - är att vi inte kan se film var vi än befinner oss; på bussen, på jobbet eller i bankomatkön. Tack vare Microsoft samt fem större tillverkade kommer nu portabla videospelare att kunna spela upp film var du än befinner dig, ungefär som film i mobiltelefonen.

Som om Microsofts marknadsandelar inte är nog med Windows. Företaget har påbörjat utvecklingen av ett portabelt operativsystem för bärbara videospelare. Med hjälp av Portable Video Player (PVR) - som är namnet på produkten - är det tänkt att du ska ansluta videospelaren till din dator och överföra filmerna till den inbyggda 20 GB hårddisken.

I slutet av året är det tänkt att Microsofts lanseringspartners, iRiver, Creative, Viewsonic, Samsung och Sanyo ska ha färdiga videospelare i fickformat. De beräknas kosta 5 000 kronor.

Creative visade upp den första prototypen som består av en 3,8 tums bildskärm med programvaran Windows Mobile for Portable Media Center från Microsoft samt trådlös anslutning till dator.

Skriv kommentar