Han säljer 100 000 YouTube-visningar för 2 800 kronor
Det kostar 2 800 kronor att få 100 000 YouTube-visningar enligt offerten från Mediakungen (innan rabatt). Notera: Voodoo Film har även maskerat bort namnet på Dagens Medias reporter eftersom det inte är relevant för artikeln.

Han säljer 100 000 YouTube-visningar för 2 800 kronor

Har du inte tillräckligt med visningar på ditt YouTube-klipp? Då kan du köpa dig vägen till framgång.

Att mäta framgång med nyckeltal är alltid besvärligt, i synnerhet om det är enkelt att manipulera siffrorna.

Branschtidningen Dagens Media har avslöjat företaget Mediakungen som säljer fejkade YouTube-visningar för att få videoklipp att framstå som mer populära än vad de egentligen är.

I praktiken går det till så att fejkade internetanvändare laddar in videoklippet minst 100 000 gånger.

– YouTube-views är lätta att generera. Där behöver vi inte skapa någon profil, det är bara att någon går in och klickar. Jag har aldrig varit med om att YouTube-views har försvunnit. Däremot har det blivit svårare efter att de har uppdaterat sin programvara, säger Mediakungen till Dagens Media.

Mediakungen svarar även på frågor i en intervju

– Det är några byråer som har hört av sig och varit sugna, men det har hittills inte varit någon känd reklambyrå som har gjort någon affär. De är nog rädda att det ska komma ut att de fuskar, säger Mediakungen.

Kunderna är framför allt bloggar som köper trafik och de ofta det är skamligt och vill inte att det ska komma ut.

Prislista:

  • 10 000 visningar på YouTube: 349 kronor
  • 10 000 Twitterföljare: 1 995 kronor
  • 50 000 extra besök i Bloggportalens ranking: 1 399 kronor

Mediakungen drivs av en 23-åring tillsammans med en 21-åring och de har inget bolag, utan tar upp sina inkomster i inkomstdeklarationen.

1 kommentar

  1. Désirée
    Det är en intressant värld vi lever i.

    Men egentligen, är det mer moraliskt att den med störst bekanskapskrets vinner när tittarna/läsarna ska rösta fram bäst bidrag? Så är det ju ofta, om vi inte pratar de riktigt stora tävlingarna som väcker intresse utanför den lilla klicken människor.
Skriv kommentar