Personal låstes ute från biograf Zita
Hemsidan zita.se säger i nuläget att biografen är stängd.

Personal låstes ute från biograf Zita

Biografföreståndare Carina Pettersson avsattes av styrelsen och alla lås byttes ut så att personalen stängdes ute. Det skedde efter ett påstått dataintrång på biograf Zita i Stockholm.

För ett halvår sedan ägde ett påstått dataintrång rum på biograf Zita. Privat e-post ska enligt uppgift ha läckt ut vilket blev början på en långdragen konflikt där delar av styrelsen sedan februari trakasserat biografföreståndaren Carina Pettersson, menar anställda.

– Det är en anonym person som, på något sätt, kommit över mejl med privata konversationer mellan personer i styrelsen och mejl mellan olika medlemmar i föreningen. Personen har sedan skickat ett mejl till alla anställda där de här konversationerna har lämnats ut, säger Toivo Jokkala, kassör i Zitas styrelse till Dagens Nyheter.

Styrelsen beslutade att avsätta Carina Pettersson som de menar inte har vidtagit några åtgärder mot dataläckaget, utan snarare själv deltagit i spridandet av informationen.

Biografen är nu stängd, låsen är utbytta och datorerna är tagna i beslag. Personalen kommer inte in på sin egen arbetsplats men fortsätter att gå dit ändå. Besökare till biografen möts av ett meddelande om att biografen är stängd och att de gör sitt bästa för att återgå till normal verksamhet.

Skriv kommentar