Webbkarta

Arkiv oktober 2007

Nu tar vi semester! Vi är tillbaka igen i augusti med fler nyheter. Och en helt ny version av Voodoo Film!

Ha en riktigt skön sommar! (Så gott det går i regniga Sverige.)

100 filmer av 100 vanliga människor
Hundra historier till Vallentuna och Vårberg

Hundra historier till Vallentuna och Vårberg

Den 29 oktober gästas Vallentuna av den kringvandrande utställningen Hundra historier. Tanken med projektet har varit att ge röst åt länsbor som sällan syns i offentliga sammanhang.

1 kommentar

379 filmer i Uppsala internationella kortfilmfestival
Kortfilmen visade framfötterna

Kortfilmen visade framfötterna

Kortfilmen får ofta stå i skuggan av långfilmen. Men under veckan som gick riktades många blickar mot den sällan påkostade och inte ofta visade genren inom film, som enligt reglerna inte får vara längre än 60 minuter. Det var Uppsala internationella kortfilmfestival som för 26:e året ägde rum.

Massmedier

Guide: 10 nya sätt att se på tv

En tv-teknik i förändring. Nya sätt att välja, nya sätt att ta emot innehållet, nya sätt att konsumera. Om några år vet vi vilka format som överlevde, vilka som slogs samman och vilka som blev prylhistoriska parenteser. Det här är nu.

Filmfestivaler & evenemang
Stockholms filmfestival satsar på nytt publikrekord

Stockholms filmfestival satsar på nytt publikrekord

Förra året var ett bra år för Stockholms filmfestival. 11 700 personer strömmade till, en ökning med 35 % jämfört med tidigare år. I år ska det bli ännu bättre: mer film och fler biografer än någonsin tidigare.

TGIF: Tips för Avid-redigerare

TGIF: Tips för Avid-redigerare

Avid Tips är en blogg enbart med tips för Avid Media Composer och Media Composer Adrenaline. På bloggen lär du dig arbeta effektivare med programmet, hur du skapar en vinjettering av dina videobilder och mycket mer.

IQ:s reklamfilm om alkohol
Årets "Roy" går till Säg emot

Årets "Roy" går till Säg emot

Roy Andersson är inte bara en kreativ filmskapare, han har också en egen reklamfilmgala, en Roy-gala som just ägt rum. Första priset på galan är en "Roy" och i år var det IQ:s film Säg emot som fick ta emot priset.

Teknik

Världens första teveprogram med mobiltelefonkameror

Snart kan vem som helst starta sin egen tv-kanal och göra sina egna tv-sändningar med hjälp av mobiltelefonen.

Det är i alla fall vad de tre studenterna Måns Adler, Rebecca Kopelman och Alexander Fölsch hoppas och tänker försöka visa i en 48 timmar lång testsändning från TV Malmös studio på Spångatan i Malmö med start nu på torsdag.

Filmfestivaler & evenemang
Förortish, en filmfestival för förortsberättelser

Förortish, en filmfestival för förortsberättelser

Förortish filmfestival går av stapeln för andra året i rad. Det är förortsfilmen i största allmänhet som hyllas. Men i synnerhet är det ungdomars egna förortsberättelser som står i centrum. Festivalen börjar med filmvisning. Och filmvisning blir det nonstop under hela helgen.

Voodoo Film

Voodoo Film blir mer lik en tidning

Voodoo Film har fått en omdesign (jämför med den gamla i den infällda bilden). Syftet med designen var bland annat att göra webbplatsen mer lik en tidning.

Samtidigt har en ny färg introducerats i paletten. Den blåa färgen återkommer överallt på sidan medan den gröna toppen är tänkt att identifiera vilken sektion man för tillfället befinner sig på.

Forumet kommer att göras om i liknande manér, men blir i stället med en annan färgton.

Filmfestivaler & evenemang
Filmfestivalens finalister för 1 km film utsedda

Filmfestivalens finalister för 1 km film utsedda

1 km film är Stockholm filmfestivals stipendietävling. Årets finalister har nu korats och får därmed möjlighet att visa upp sina filmer på festivalen den 15-25 november. Bland debutanterna märks Alexandra Dahlström som slog igenom i Fucking Åmål.

1 kommentar

Teknik

Stort test: bästa grafikkortet för din htpc

Det är oundvikligt. Du måste kompromissa när du ska välja grafikkort till din htpc. Vinnaren i det här testet, där vi lägger extra stor vikt vid bildkvalitet i hd-video, innebär den minsta kompromissen.

Massmedier

700 000 svenskar ser på webb-tv varje dag

2007 kommer att bli året när webb-tv slår igenom på allvar. Det säger analysföretaget Mediavision efter en undersökning av svenskarnas vanor på området.

Massmedier

Allt fler väljer tv via bredbandet

Ip-tv, tv över bredbandet, ökar stort. Tekniken dsl är ohotad på bredbandstronen också om fyra år. Det spår PTS och IDC i en ny rapport om den svenska bredbandsmarknaden.