1001 filmer du måste se innan du dör

Av

1001 filmer du måste se innan du dör

Världens bästa filmer under hundra år

Vem spelade huvudrollen i Forrest Gump? Hur många Oscar tilldelades Jane Campions Pianot? Vilket år hade Blå ängeln med Marlene Dietrich i huvudrollen premiär?

1001 filmer du måste se innan du dör är boken för alla som älskar filmens underbara värld. En filmfrossares dröm. Här presenteras ett urval av de bästa filmer som någonsin gjorts. I kronologisk ordning bjuds det på underhållande faktauppgifter och oförglömliga filmcitat, alltsammans inramat av stämningsfulla foton. Det är 1001 filmer från hela världen i ett urval gjort av filmskribenter och kritiker från olika länder.
Här finns berömda Hollywoodfilmer som Singin' in the Rain, Casablanca,Star Wars och Easy Rider, men också internationella mästerverk av regissörer som Fellini, Truffaut, Bergman och Kurosawa.

Boken är ett lättläst och faktaspäckat uppslagsverk med tre olika register, ett för filmtitlar, ett för regissörer och ett genreregister. Här ges såväl uttömmande recensioner av filmerna som information om rollistorna/skådespelarna, regissörerna, musiken, manusförfattarna, filmpriserna och nomineringarna.

Högt som lågt i en härlig blandning ger ett brett urval av drama och tecknat, action och komedi. Den självklara mixen för alla som gillar film i ett behändigt format.

Den oumbärliga filmguiden!
Mer än 400 000 exemplar sålda i 25 länder
960 sidor
Rikt illustrerad med över 830 fotografi er i färg och svartvitt

Förord av Josef Fares:
"För mig som filmskapare är den här boken en otrolig inspiration och jag tvivlar inte en sekund på att även människor som inte jobbar med film kommer att njuta av boken."

Utgiven:
Förlag: Wahlström & Widstrand
Sidor: 960
Språk: Svenska
ISBN-10: 9146213309
ISBN-13: 9789146213307
Köp boken:
Vad tycker du om boken?
Skriv kommentar