26
4

4 min spelfilm

Byssan Lull

Gangsters på Öland

En tolkning av den klassiska vaggvisan Byssan Lull.

 • Peter Almén
 • 2015
 • Kalmar
 • 1 809
 • Thriller
Om filmskaparna

Produktionsbolag med fyra anställda och två kontor (Kalmar och Stockholm). Gör till vardags reklamfilm men producerar även egna kortfilmer.

Producerad av Transistor Film och Stygg Media, 2015.

Voodoo Films recension

Snygg liten kortis som tydligen är en omtolkning av den gamla sjömansvisan Byssan lull. Inspelad i vacker öländsk miljö med influens av amerikansk gangsterfilm från 1920/30-talet. Hantverket är perfekt på alla plan när det kommer till foto, klipp, kostym och så vidare. Men för övrigt känns den ganska meningslös rent berättarmässigt. Snygg men helt tom på innehåll.

Betyg: ★★

3 användarrecensioner

 1. Tim
  Rolig film! Vinklar och kameraåkning i världsklass, säger det samma om klippning/texteringen. Ni har också prickat rätt i musiken, den spär på den mystiska och spända känslan som jag antar ni vill föra över på betraktaren.

  Bildutsnittet och klippningen när två personer kommer ut från en bil i början tycker jag är en aningen förvirrande, är det två personer från samma eller olika bilar som kommer ut?

  Annars, superbra jobbat!
  1 gillar detta
 2. Leo Nobel
  Snyggt utförande! Bra kostym, kameraarbete och ljud. Har lite svårt att förstå kopplingen till låten men det kanske bara är jag.
  Sen är ju manuset ganska tunt, men jag kan tänka mig att er vision snarare var att skapa en effektfull scen i klassisk gansgsterfilms-stil, och med det har ni lyckats bra.
  2 gillar detta
 3. Robertino
  Jag gillar tiden som filmen skildrar. Även färgsättningen och vinklarna. Märks att filmen är planerad. Kan även uppskatta att den är dialogfri. Snygg rekvisita och storytelling. Bra helt enkelt!!
  1 gillar detta
Skriv recension