Arn slog öppningsrekord

"Arn - Tempelriddaren" spelade in 14,3 miljoner kronor fördelat på 160 310 besökare under de två första dagarna.

Första helgen var den största öppningen för en svensk film någonsin. Till och med den 30 december fick filmen 416 006 besök och 36,7 miljoner kronor i intäkter.

På juldagen fick filmen 85 000 besök. Det kan jämföras med "Sagan om ringen" som hade 81 000 besökare under sitt premiärdygn.

Den 1 januari hade 456 000 personer sett filmen. Målet är 1 miljon besökare. Filmen gick upp på 207 biodukar i hela Sverige på juldagen.

6 kommentarer

 1. Maffro
  Jag tycker den var så pass bra så att den är värd det och bör få sina 1 miljon besökare ;D
 2. Daggan
  Jag med, den var faktiskt något speciellt. Till skillnad från Sagan om Ringen kändes den dessutom mer balanserad, den innehöll förvisso mycket slag och stridsscener, men det var snyggt balanserat med romantik och historia. Gick rakt in i hjärtat ;)
 3. J
  Jag tycker att filmen var fantastisk, och alla jag känner också. Recensenter gillar den inte, och jag bryr mig inte ett dugg om recensenter. Vet ni varför? Dem bedömer filmer efter deras kunskap om film, en kunskap som inte vi vanliga människor har, och som vi inte bryr oss om.
  För oss, 99.9% av Sveriges befolkning, är det enda som är viktigt att filmen är underhållande, vilket Arn - Tempelriddaren är på hög nivå.
 4. Anders
  Oj då.... vilken höjdarklass på kommentarerna!? Jag som inbillade mig att det här forumet användes av filmintresserade och inte lättlurade fjortisar.
  " För oss, 99.9% av Sveriges befolkning, är det enda som är viktigt att filmen är underhållande,"
  Jo, man tackar men undrar hur filmskapare som Roy Andersson med flera bedöms.
 5. jmalmsten
  Knappt underhållande och övertydligt att pengarna saknats ändå för en film i denna magnitud av budget. Men ingen kalkon, det vill jag inte påstå. Även om många av de uttryck jag använder för att beskriva filmen liknar skrämmande mycket vad jag brukar säga om Uwe Bolls filmer. Men jag tillhör ju inte medelsvensson när det gäller filmer antar jag... 416000 svenskar kan ju inte ha fel?

  jag är skyldig någon en sexpack cider... träd fram ur skuggorna!
 6. jean Loude
  Det är pinsamt att leva i ett land där större delen av svenska folket tycker att det är ok att sverige gör bort 200 miljoner på en film som är sämre än medelmåttig.
  För 200 miljoner tycker jag att man bör få se något bättre om inte fantastiskt.
  Vidare så var det inte ens en svensk regissör som gjorde filmen. Regissören är dansk, vilket kan låta lovande med tanke på att danskarna är bland de bästa i världen på att göra film. Men då väljer man en sopa som Peter Flint som inte har större ambitioner än att göra en dålig kopia av dåliga amerikanska action/äventyrsfilmer.
Skriv kommentar