Cissi Elwin blev Svenska Filminstitutets nya vd
Cissi Elwin, kanske mest känd som programledare på Bullen, men har också varit både publicistisk chef och chefredaktör.

Cissi Elwin blev Svenska Filminstitutets nya vd

Under fredagsförmiddagen utsåg styrelsen för Svenska Filminstitutet Cissi Elwin som ny vd.
- Jag känner mig glad och hedrad och ser fram emot att få sätta igång, säger Cissi Elwin som tillträder sin nya tjänst den 1 augusti efter Åse Kleveland.

Cissi Elwin, född 1965 och bosatt i Stockholm, har senast varit publicistisk chef på Forma Publishing Group. Under åren 2000 till 2006 var hon chefredaktör för Ica-kuriren, som genomgick en stor förändring och är nu en av Sveriges mest lönsamma veckotidningar.

Hon är nog ändå mest känd från sin karriär som programledare och reporter på SVT. I många år ledde hon ungdomsprogrammet Bullen tillsammans med Martin Timell. Hon arbetade också Cissi Elwin som producent och ansvarade bland annat för program som Anna på nya äventyr (med Anna Mannheimer), talkshowen Lets go och TV! - fyrtio år.

- Med rekryteringen av Cissi Elwin till vd för Svenska Filminstitutet har vi skapat goda förutsättningar att anpassa Filminstitutets verksamhet till vad som gäller i dag och i framtiden. Det är ett viktigt och svårt uppdrag. Cissis kunskaper och erfarenhet i kombination med hennes personliga egenskaper gör att hon kommer att lyckas, säger Håkan Tidlund, styrelseordförande för Svenska Filminstitutet.

2 kommentarer

  1. Spartacus
    Ey, om man har varit med och gjort Bullen så förtjänar man iaf mitt förtroende.

    Kan bara säga lycka till!
  2. Neo
    äntligen kommer de att göras bättre film i Sverige
Skriv kommentar