Hardcore första actionfilmen helt i POV

Hardcore första actionfilmen helt i POV

Vad sägs om en actionfilm från huvudkaraktärens synvinkel som tar dig direkt in i Battlefield eller Call of Duty?

När Hollywood använder mer och mer digitala effekter testar kreativa filmskapare nya saker. Det gör Hardcore, en film som är inspelad helt i huvudkaraktärens synvinkel. Filmen spelas in i Ryssland med en mängd stuntpersoner och specialeffekter som görs på plats.

Hardcore har kostat mer än vad filmarna urspurnligen trodde och nu är plånboken tom, vilket innebär att filmarna nu vänder sig till tittarna för mer pengar. Men filmen är redan inspelad så de ska använda pengarna till att färdigställa efterarbetet. 

Det som förmodligen är mest unikt med Hardcore är kamerariggen. Det är två stycken GoPro-kameror som är monterade strax under ögonen vilket gör att tittarna kommer direkt in i filmen och ser allt som huvudkaraktären ser, det vill säga karaktärens point of view (POV).

Det liknar spel som brukar kallas first person shooter, och vad passar inte bättre än att utrusta huvudkaraktären med en arsenal av vapen och mer eller mindre springa runt och döda människor?

Regissören Ilya Naishuller har tidigare gjort den populära musikvideon Bad Motherfucker till Biting Elbows, där samma teknik användes.

Här kan du se tre minuter från filmen. Gillar du first person shooter-spel som Battlefield eller Call of Duty kommer du att älska Hardcore.

Skriv kommentar