Här är hårddiskarna du bör undvika för att lagra video

Här är hårddiskarna du bör undvika för att lagra video

Hårddiskar går sönder, det är oftast bara en fråga om tid. Men vissa märken är sämre än andra - här är några du bör undvika.

Alla som har redigerat mycket video vet att video tar mycket utrymme och utrymme kostar. Speciellt när upplösningen på videomaterialet ökar, eller om man hanterar okomprimerat material.

Det är också viktigt att man har säkerhetskopior på materialet för att framtidssäkra sin lagring.

Men när man ska klippa sitt material eller lagra för framtiden så är det förstås viktigt att hårddiskarna man köper håller.

Backblaze är ett företag som specialiserat på säkerhetskopiering av data över nätet. För att lagra alla sina kunders data så använder de mängder med hårddiskar.

Totalt har de använt 27 000 hårddiskar och de har samlat på sig lite erfarenhet vilka märken som håller och inte håller.

Det korsta svaret? Hårddiskar från Seagate går oftast sönder under en period på tre år. Hitachi och Western Digital presterar betydligt bättre.

What Hard Drive Should I Buy?
blog.backblaze.com

2 kommentarer

  1. Henrik
    Har aldrig förstått denna hysteri med att hårddiskar inte ska hålla, bli korrupta etc. Äger en extern seagate som nu knatar och går efter sju år. Har väl samlat på mig lite alla möjliga märken, varav den är äldst och ingen ännu gått sönder eller krånglat.
  2. Kalle
    Henrik, jag har också massa gamla hårddiskar som inte dött, några externa från 2004 som fortfarande används, men har även haft t.ex. en HDD som dog efter bara 5 månader. Trots att jag redan då backade upp bilder på både DVDs och andra hårddiskar så var det några då på kanske 2-3 månader som försvann, eftersom jag inte just gjort en backup på 2-3 månader.

    Jag har dvs. ändå haft ganska bra tur, men jag förbereder ändå för oturen, med att ha just trippla kopior på viktiga saker.
Skriv kommentar